"Σώματα-Τόποι"

Παρατείνεται μέχρι τις 13 Μαΐου 2011 η έκθεση "Σώματα-Τόποι" από τη Συλλογή Αντώνη και Άζιας Χατζηιωάννου στο Παράρτημα Βερολίνου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. 34 έργα νέων Ελλήνων καλλιτεχνών εκτίθενται στους χώρους του παραρτήματος του ΕΙΠ στο Βερολίνο.

Το ενδιαφέρον του βερολινέζικου κοινού για την έκθεση είναι σημαντικό, καθώς την επισκέπτεται "κόσμος που δεν τον ξέρουμε", όπως είπε στο ΑΠΕ στέλεχος του παραρτήματος του ΕΙΠ στο Βερολίνο. Ο Σύλλογος Καλλιτεχνιδών
Βερολίνου εκδήλωσε ενδιαφέρον για τα ονόματα των γυναικών ζωγράφων, έργα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση.

Την επιμέλεια της έκθεσης στο Βερολίνο έχει η Ίρις Κρητικού. Τα 34 έργα που εκτίθενται αποτελούν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της συλλογής Χατζηιωάννου.

Το κύριο σώμα της συλλογής αποτελείται από πίνακες ζώντων Ελλήνων καλλιτεχνών, αλλά και ορισμένων ιστορικών εκπροσώπων παλαιότερων γενεών. Σημαντική επίσης είναι η παρουσία δημιουργών της ελληνικής ζωγραφικής της γενιάς του '50-'70, ενώ κατά την τελευταία δεκαετία έχει δοθεί βάρος στην απόκτηση σημαντικών εκπροσώπων της γενιάς του '80-'90.

Στα εγκαίνια της έκθεσης στις 16 Μαρτίου 2011 είχαν παραβρεθεί το ζεύγος Αντώνη και Άζιας Χατζηιωάννου, η επιμελήτρια της έκθεσης Ίρις Κρητικού και αρκετοί από τους δημιουργούς των έργων που συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση του Βερολίνου.
Keywords
Τυχαία Θέματα