Αρειος Πάγος σε Πεπόνη-Μουζακίτη: Φέρτε τώρα ονόματα και στοιχεία, αλλιώς...

Να καταθέσουν εγγράφως εντός δύο ημερών τι εννοούσαν με τις χθεσινές δηλώσεις τους, αλλά και να δώσουν στοιχεία ή ονόματα, εφόσον τα έχουν, για πρόσωπα που επιχείρησαν παρέμβαση στο έργο τους, κάλεσε τους οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Φώτης Μακρής.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το κείμενο της παραγγελίας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φώτη Μακρή, έχει ως εξής:

«Προς Κ.κ.

1. Γρηγόριο Πεπόνη

2. Σπυρίδωνα Μουζακίτη

Αντεισαγγελείς Εφετών Αθηνών

Ενόψει 1) της
από 28.12.2011 αιτήσεώς σας, με την οποία ζητάτε την αντικατάστασή σας από τα καθήκοντα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, 2) του από 29.12.2011 εγγράφου υπομνήματός σας, το οποίο υποβάλατε εντός της ταχθείσας από εμάς πενθήμερης προθεσμίας, και 3) της επανόδου σας με την από 2.1.2012 νεότερη αίτησή σας, στην οποία αναφέρετε ότι προτίθεσθε εντός της ταχθείσας πενθήμερης προθεσμίας, όπως αναγράφετε, "να προσκομίσετε πλήρεις και αναλυτικές έγγραφες διευκρινίσεις", παρακαλώ να μου υποβάλετε μέσα σε προθεσμία δύο ημερών από σήμερα, ήτοι μέχρι τη μεσημβρία της 5.1.2012, ημέρα Πέμπτη, τις διευκρινίσεις που αναφέρετε.

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Φώτιος Μακρής».

Χθες ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης άφησε αιχμές για το γρήγορο κλείσιμο της έρευνας του Αρείου Πάγου σχετικά με τους λόγους που επικαλέσθηκαν στην επιστολή παραίτησής τους τονίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έδωσαν προφορικά ονομάτα και στοιχεία για τις παρεμβάσεις που κατήγγειλαν στο έργο τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μουζακίτης δήλωσε: «Πήγαμε το πρωί να πάρουμε το πόρισμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Γιατί αρχειοθέτησαν την υπόθεση; Ο κ. Μακρής (σ.σ. αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου) μας έδωσε πέντε ημέρες να προσκομίσουμε στοιχεία. Αυτό που δώσαμε δεν ήταν υπόμνημα, ήταν πρόχειρο σημείωμα. Είχαμε ενημερώσει προφορικά όλους τους προϊσταμένους μας για τα στοιχεία που έχουμε. Έχουμε ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία. Με ποιο δικαίωμα, με ποιο σκεπτικό είπαν ότι δράσαμε παρορμητικά;».

Πηγές, πάντως, της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου εξέφραζαν απορία για τις δηλώσεις αυτές και επισήμαιναν πως οι δύο εισαγγελείς δεν πιέστηκαν και πως ό,τι ήθελαν να πουν θα μπορούσαν να το πουν. Ανέφεραν ακόμη πως οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης όταν έδωσαν εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας δεν επιφυλάχθηκαν να προσκομίσουν επιπλέον στοιχεία τις επόμενες ημέρες.

Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής υπογράμμισε ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση είπε όλα στο φως. «Καταλάβαμε ότι είπαν ότι δεν θα μπουν σε ονοματολογία. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ζήτημα», παραδέχθηκε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ωστόσο ανέφερε ότι είναι υπόθεση της δικαιοσύνης.

ΝΔ: Επιβάλλεται να συνεχιστεί η έρευνα

Σε δήλ
Keywords
Τυχαία Θέματα