Παπαδήμος-Βενιζέλος εφ' όλης της ύλης

Η πορεία των συζητήσεων για το PSI, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα περιλαμβάνει τις εκκρεμότητες του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, μεταξύ των οποίων και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, αλλά και η προετοιμασία της κυβέρνησης εν όψει της άφιξης της τρόικας στα μέσα Ιανουαρίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο
της συνάντησης που είχαν ο Λ. Παπαδήμος και ο Ευ. Βενιζέλος.
Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι οι συνεχείς επαφές με τον πρωθυπουργό χθες, σήμερα και τις επόμενες μέρες, αφορούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις που έχει η χώρα το επόμενο διάστημα.

Ερωτηθείς ειδικά για τα κλειστά επαγγέλματα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «έχουν γίνει τα περισσότερα. Πάρα πολλά έχουν κλείσει μαζί με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Τώρα αν μείνουν ορισμένα, θα κλείσουν αργότερα».

Μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, υπογράμμισε την κρισιμότητα των επόμενων τριών - τεσσάρων μηνών για την πορεία της χώρας, αναφέροντας χρακτηριστικά ότι πρέπει να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση αλλιώς «είμαστε εκτός αγορών και εκτός ευρώ».

«Το επόμενο τρίμηνο, τετράμηνο είναι που θα κριθούν όλα. Αυτό είναι και ο λόγος ύπαρξης αυτής της κυβέρνησης», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και τόνισε ότι «το ζήτημα της παραμονής στο ευρώ [EUR=X] είναι ανοιχτό».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων απάντησε ότι «πιθανότατα να υπάρχει ανάγκη και πρόσθετων μέτρων», ωστόσο, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής.

Την κρισιμότητα του τρέχοντας τριμήνου υπογράμμισε και η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι η παραμονή στο ευρώ «είναι το διακύβευμα στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε όλοι».

Όπως είπε, «ο στόχος και οι προσπάθειες της κυβέρνησης για το επόμενο τρίμηνο είναι σαφείς, είναι να παραμείνουμε στο ευρώ σε μια φλεγόμενη περιοχή, σε μια φλεγόμενη εποχή».

«Είναι προϋπόθεση για να μπούμε ξανά στη διαδικασία της ανάπτυξης. Είναι το διακύβευμα στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε όλοι», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα