Ο ιδρυτής του Napster Sean Parker δηλώνει θύμα δυσφήμισης

17:20 26/5/2011 - Πηγή: 24wro
Κατά τη διάρκεια του eG8 φόρουμ στο Παρίσι, ο συν-ιδρυτής του Napster και πρώτος διευθυντής του Facebook, Sean Parker, ανέβηκε στη σκηνή και παρουσίασε μερικά στοιχεία από... την προσωπικότητά του τα οποία όπως πιστεύει ο ίδιος είναι διαφορετικά σε σχέση με αυτό που φάνηκε στην ταινία The Social Network, όπου τον υποδύθηκε ο Justin Timberlake.
Ο Parker νιώθει ότι έχει κακοποιηθεί και δυσφημιστεί από τον Τύπο, και ειδικά από τα blogs, ενώ χαρακτηρίζει τα social media ως ευλογία και ταυτόχρονα κατάρα για τη ζωή του.

Σύμφωνα με το Business Insider ο Parker έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Υπάρχει σίγουρα μια κάποια ειρωνεία στο γεγονός ότι ήμουν ιδρυτής του Napster και του Facebook, δύο εταιρείες οι οποίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αλλαγή των μέσων ενημέρωσης και την εμφάνιση των social media. Οικονομικά και δημοσιονομικά, είμαι ένας από τους καλύτερους δικαιούχους. Η ειρωνεία έγκειται στο γεγονός ότι είμαι επίσης ένα από τα θύματά τους.

Τα μέσα ενημέρωσης δημιούργησαν μια καρικατούρα του εαυτού μου. Ο χαρακτήρας αυτός εξελίσσεται βδομάδα με τη βδομάδα, και οι γελοιότητες που παρουσίαζαν ήταν κατά κάποιο τρόπο διασκεδαστικές για μένα, όπως και για οποιονδήποτε άλλο. Η ταυτότητά μου άλλαξε μέσα από τα blogs, το Twitter και το Facbeook.»

Οι φήμες σχετικά με τον Parker να διασκεδάζει σε νυχτερινά κέντρα, κάνοντας χρήση ναρκωτικών και άλλων ουσιών τον περιστοιχίζουν, πριν και μετά την κυκλοφορία του The Social Network. Σύμφωνα με τον ίδιο, συνεργάστηκε με τα social media ώστε να γνωστοποιηθεί ο πραγματικός του χαρακτήρας.

«Συνειδητοποίησα ότι η μόνη σωτηρία μου ήταν να αγκαλιάσω τα media, να είμαι πιο φανερός και κοινωνικός και να κάνω έναν ειλικρινή διάλογο» δήλωσε ο Parker. »Η δημοσιογραφική κάλυψη για μένα τα τρία τελευταία χρόνια ήταν εντελώς ψεύτικη. Τελικά όμως, πολλοί άνθρωποι διάβασαν συνεντεύξεις μου και δίνοντας προσοχή στη σελίδα μου στο Facebook κατάλαβαν ποιος ακριβώς είμαι.»
Keywords
Τυχαία Θέματα