Κόπα Λιμπερταδόρες: Θα μπορούσε να ήταν και τελικός

16:11 26/5/2011 - Πηγή: 24wro
Oλη η Ουρουγουάη είναι αναστατωμένη και οι δρόμοι γύρω...
από το «Σεντινάριο» έχουν βαφτεί κίτρινοι και μαύροι. Ο πρώτος ημιτελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες ανάμεσα σε Πενιαρόλ και Βελέζ Σάρσφιλντ είναι γεγονός.




Τα εισιτήρια έχουν σχεδόν εξαφανιστεί και όλα δείχνουν πως το «Σεντενάριο» θα είναι κατάμεστο. Οι αγώνες είναι διπλοί και ισχύει ο κανονισμόςτουεκτός έδρας γκολ. Διαιτητής της αναμέτρησης ο Παραγουανός
Κάρλος Αμαρίγια.




Πενιαρόλ: Η ήττα στη Χιλή από την Ουνιόν Κατόλικα με 2-1 στην παράταση δεν ενόχλησε καθόλου τους Ουρουγουανούς καθώς είχαν νικήσει με 2-0 στον πρώτο αγώνα στο «Σεντενάριο» και έτσι πήραν το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες. Στο εγχώριο πρωτάθλημα έφερε ισοπαλία (1-1) με την Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ και απώλεσε τις λίγες ελπίδες που είχε να κατακτήσει τον τίτλο.




Σήμερα αντιμετωπίζουν το φαβορί της διοργάνωσης, όπως εξάλλου παραδέχεται και ο τεχνικός της Πενιαρόλ, Ντιέγκο Αγκίρε και αυτό που προέχει είναι η καλή αμυντική λειτουργία και η προσπάθεια να μην δεχθεί γκολ στο γήπεδο της. Αποστολή αρκετά δύσκολη αφού η «Φορτίν» πετάει «φωτιές» μπροστά ενώ και η μοναδική φετινή ήττα των «μάνιας» στο Κόπα Λιμπερταδόρες εντός έδρας προήλθε από σύλλογο της Αργεντινής, την Ιντεπεντιέντε. Μοναδικός απόντας σήμερα ο Ουρεταβισκάγια (μέσος).








Βελέζ: Απέκλεισε άνετα από τα ημιτελικά την Λιμπερτάδ αφού σημείωσε δύο νίκες εναντίον της. Πρώτα στο «Χοσέ Αμαλφιτάνι» με 3-0 και έπειτα στην Παραγουάη με 4-2. Παίζοντας ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και μην αφήνοντας την αντίπαλο να κρατήσει μπάλα έδειξε τον τρόπο που παίρνουν προκρίσεις οι μεγάλες ομάδες στην Λατινική Αμερική. Η «φορτίν» είναι πρωτοπόρος και του Κλαουσούρα της Αργεντινής με 30 βαθμούς αφού την Κυριακή έκαμψε την αντίσταση της Χιμνάσια Λα Πλάτα με 2-0 εντός έδρας.




Σημαντικό αποτέλεσμα αυτό για τους παίκτες του Γκαρέκα που πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην Ουρουγουάη. Βλέπετε λογίζεται ως φαβορί και σε αυτές τις περιπτώσεις το άγχος είναι μεγαλύτερο. Κάτι που γνωρίζει ο τεχνικός των φιλοξενούμενων και προσπαθεί να αποφορτίσει με κάθε τρόπο τους παίκτες της Βελέζ που είναι και καταπονημένοι από τα συνεχή παιχνίδια. Εξάλλου στο γεμάτο «Σεντινάριο» δεν χωράνε φόβος και κούραση. Τραυματίας για τους Αργεντινούς θα είναι ο Ραμίρες (μέσος).












Στο ψαχνό: Πιο αμφίρροπη αναμέτρηση δεν πρόκειται να βρείτε στο κουπόνι αυτής της εβδομάδας. Η έδρα θα παίξει τον ρόλο της αλλά η Βελέζ είναι το φαβορί του ζευγαριού βάσει απόδοσης και ρόστερ. Μια ισοπαλία θα ήταν λογικό αποτέλεσμα (3.11, 10bet) καμία από τις δύο ομάδες δεν θέλει να χάσει σήμερα. Ειδικά η Πενιαρόλ…


bettv
Keywords
Τυχαία Θέματα