Μετά το Πάσχα η «λυπητερή»

19:20 15/4/2011 - Πηγή: 24wro
Μετά το Πάσχα αναμένεται να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για τα νέα οικονομικά μέτρα, όπως προέκυψε ...μετά το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο. Μία «πρώτη γεύση» από το πακέτο των νέων μέτρων, ύψους 3 δισ. ευρώ για τη φετινή χρονιά και 26 δις ευρώ έως το 2015 που εντάσσονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα
παρουσιάστηκε σήμερα κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου και της συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟK.

Στο πρόγραμμα, προβλέπονται μεταξύ άλλων

-Επεκτείνεται το σχέδιο αναδιάρθρωσης σε νέες δημόσιες επιχειρήσεις.

-Το κράτος θα πωλήσει ποσοστά του ελληνικού δημοσίου στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ κ.α. - Εγκαθίδρυση του μέτρο της μερικής απασχόλησης στο δημόσιο και άδειες άνευ αποδοχών. - Πώληση ποσοστού στην Αγροτική Τράπεζα. - Περικόπτονται οι φοροαπαλλαγές. Πάταξη της εισφοροδιαφυγής. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στόχος των μέτρων είναι να μειωθεί το έλλειμμα από το 15,5% το 2009 στο 1% το 2015. Διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, προσθέτοντας ότι η προσπάθεια θα έχει ως βάση κατά 2/3 τις δαπάνες και κατά 1/3 τα έσοδα.
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε αλλαγή του Συντάγματος, το οποίο θα είναι «εύληπτο και κατανοητό στους πολίτες» και αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Τέλος, προαναγγέλλοντας νέα μέτρα για τη δημιουργία ενός νέου κράτους πρόνοιας, με υπηρεσίες ποιότητας στην υγεία και στους υπόλοιπους τομείς, υποσχέθηκε ότι το 2011 θα είναι το τελευταίο έτος ύφεσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα