Έζησαν την κόλαση

18:30 15/4/2011 - Πηγή: 24wro
Υποχείρια τριών ατόμων στην Ηλεία είχαν γίνει 35 Ρουμάνοι οι οποίοι μετέβησαν... στη χώρα μας, με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής.

Όπως διαπιστώθηκε από αστυνομική έρευνα, ένας Έλληνας, 32 ετών και δύο Ρουμάνοι, ηλικίας 32 και 30 ετών, είχαν υποσχεθεί στους Ρουμάνους μία άνετη ζωή και εργασία έναντι αδρής οικονομικής αμοιβής.

Ωστόσο, με την άφιξή τους στην Ελλάδα, ο 32χρονος τους εγκατέστησε σε αυτοσχέδια παραπήγματα και την επόμενη μέρα αφού άρχισαν να εργάζονται στην συγκομιδή φράουλας, παραλάμβανε ο ίδιος
την αμοιβή τους από του ιδιοκτήτες των θερμοκηπίων, χωρίς να τους την αποδίδει. Ταυτόχρονα τους υποχρέωνε να εφοδιάζονται από τον ίδιο, τα απαραίτητα για την διατροφή τους, χρεώνοντάς τους μεγάλα ποσά, απαγορεύοντάς τους παράλληλα να απομακρυνθούν από τον χώρο των παραπηγμάτων.

Οι συλληφθέντες με συνεχείς ξυλοδαρμούς, έντονη άσκηση ψυχολογικής βίας και χρήση κυνηγετικού όπλου, με το οποίο πυροβολούσαν στον αέρα κατά διαστήματα για εκφοβισμό, τους υποχρέωναν να συνεχίζουν να εργάζονται.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένα (1) κυνηγετικό όπλο.
• Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
• Πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων με ονόματα και αντίστοιχα ποσά.
• Τέσσερις (4) κάρτες αναλήψεων.
• Το χρηματικό ποσό των -1.045- ευρώ.

Στους παθόντες οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ κακή ψυχολογική και σωματική κατάσταση, παρασχέθηκε βοήθεια και προστασία από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

Οι συλληφθέντες που εντοπίσθηκαν στο Κουρτέσι της Ηλείας οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ εναντίον τους σχηματίσθηκε δικογραφία για «εμπορία ανθρώπων».
Keywords
Τυχαία Θέματα