Αλλάζει, διορθώνεται και πάει για την ισοφάριση ο Παναθηναϊκός

10:33 23/5/2012 - Πηγή: 24wro
Μπορεί ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται πίσω στη σειρά των τελικών, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει...
τίποτα για τους «πράσινους», οι οποίοι σκοπεύουν να αλλάξουν την εικόνα τους στα ερχόμενα παιχνίδια. Κατάμεστο θα είναι για ακόμη μια φορά το κλειστό του ΟΑΚΑ, με το «τριφύλλι» να περιμένει σημαντική βοήθεια, χωρίς ακρότητες.
Ο Παναθηναϊκός
θέλει να κάνει την αρχή από αύριο (24/05) στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να δείξει ότι παραμένει το «αφεντικό» στην Ελλάδα. Άλλωστε, ο «εξάστερος» διαθέτει την εμπειρία και τη δίψα, προκειμένου να αλλάξουν τα δεδομένα και αρχικά να έρθει η ισοφάριση και στη συνέχεια το μπρέικ στο ΣΕΦ.

Το πρώτο και βασικότερο πρόβλημα που εντοπίστηκε στο ΣΕΦ στον πρώτο τελικό ήταν τα ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός είχε πάρει 36, με τα 9 να είναι επιθετικά, έναντι 27 των «πράσινων», γεγονός που δημιούργησε πρόβλημα. Αυτό έδωσε στους «ερυθρόλευκους» την ευκαιρία να κάνουν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις, ενώ παράλληλα κάλυπταν τα λάθη τους και τις άσχημες επιλογές τους.

Ένα άλλο αρνητικό για τον Παναθηναϊκό ήταν η άμυνα και οι 84 πόντοι που δέχθηκε από τον Ολυμπιακό. Η άμυνα δεν λειτούργησε πολύ καλά, έχοντας αργές περιστροφές με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να βρουν κάποια ελεύθερα σουτ. Πάντως, αυτό είναι δύσκολο να επαναληφθεί και ο αντίπαλος να έχει πάλι τα ίδια ποσοστά ευστοχίας. Στα δίποντα ο Ολυμπιακός είχε 62,5% έναντι 58,3% του Παναθηναϊκού, στα τρίποντα 40% έναντι 23%, ενώ μόνο στις βολές οι «πράσινοι» ήταν πιο εύστοχοι έχοντας 80% έναντι 55,5%.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πολλές φορές πως ξέρει να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις και αυτό θα πρέπει να κάνει και τώρα. Οι «πράσινοι» ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να διορθώσουν και θέλουν αυτό να συμβεί στο αυριανό (24/05) παιχνίδι.

Οι φίλαθλοι θα γεμίσουν για ακόμη μια φορά το ΟΑΚΑ, θα βοηθήσουν με τη φωνή τους, αλλά παράλληλα θα πρέπει να προστατέψουν και την ομάδα. «Ο κόσμος θα πρέπει να γεμίσει το γήπεδό μας και να μην δώσει κανένα δικαίωμα. Θα πρέπει να μας προστατέψουν για τη συνέχεια», έλεγαν οι παίκτες στη χθεσινή (22/05) προπόνηση.

Onsports.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα