Διπλό χαστούκι σε Τσίπρα από τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες

10:24 23/5/2012 - Πηγή: 24wro
Μετά την αποτυχημένη του προσπάθεια στο Παρίσι να συναντήσει τον νεοεκλεγέντα...
Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε ένα διπλό χτύπημα και από τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες.

Πιο συγκεκριμένα δεν έγινε δεκτός από τον αρχηγό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του «SPD», Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος ακύρωσε το προκαθορισμένο ραντεβού του με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με όλες τις
πληροφορίες να παραπέμπουν σε δυσαρέσκεια του Γερμανού πολιτικού για τις γνωστές δηλώσεις περί «Ολαντρέου».

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος ωστόσο ήταν κατηγορηματικός: «Τηρείστε τις δεσμεύσεις που έχετε αναλάβει για να μπορούμε και εμείς να σας βοηθούμε. Πρέπει να καταλάβετε πως είναι και σε εμάς δύσκολο να εξηγήσουμε στον Γερμανό ψηφοφόρο για ποιους λόγους πρέπει να σας χρηματοδοτούμε» ανέφερε οκ. Γκάμπριελ στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ..
Στο Βερολίνο όπου βρέθηκε την Τρίτη 22 Μαΐου ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον ηγέτη του «Die Linke» – του αδελφού κόμματος στη Γερμανία- Κλάους Ερνστ και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας Γκρέγκορ Γκίζι. Την ώρα που το “Die Linke” αντιμετωπίζει τις δικές του εσωτερικές ζυμώσεις για την εκλογή του επόμενου ηγέτη και με την απόφαση του Όσκαρ Λαφοντέν να αποσύρει την υποψηφιότητά του, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να αντλήσει προσωπικά οφέλη από τις συναντήσεις του με τους Γερμανούς συντρόφους του κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά στη Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τους Ερνστ και Γκίζι, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η εκλογή της Αριστεράς τον Ιούνιο δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ, αντιθέτως, θα δώσει την ευκαιρία να σώσουμε το ευρώ».

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι το ευρώ κινδυνεύει από τη συνέχιση της εφαρμογής του μνημονίου, ενός προγράμματος το οποίο, όπως είπε, λειτουργεί καταστροφικά. «Η δική μας πρόταση, είναι πρόταση σωτηρίας. Η πιθανή εκλογή μας δίνει προοπτική σταθερότητας και όχι μεγαλύτερης αστάθειας από αυτήν που ήδη υπάρχει», δήλωσε και επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δύναμη που επιθυμεί την καταστροφή της Ευρώπης, αντιθέτως, είναι βαθιά φιλοευρωπαϊκή δύναμη, ίσως η μόνη σήμερα που συνειδητοποιεί ότι το μέλλον της Ευρώπης περνάει μέσα από διαφορετική στρατηγική.
Keywords
Τυχαία Θέματα