9 ταξιδιωτικοί προορισμοί που έκλεψαν την παράσταση, στη μεγάλη οθόνη

01:05 18/4/2011 - Πηγή: 24wro
Σε όλους μας έχει τύχει να ποθούμε να βρεθούμε στο «σκηνικό» της μεγάλης οθόνης.


Όπως, ας πούμε, στα εννιά παρακάτω εκπληκτικά μέρη.


Πέτρα

Η Πέτρα, η (ξε)χα(σ)μένη πόλη της Ιορδανίας ανακαλύφθηκε το 1812 από τον Ελβετό Johan Ludwig Burckhardt και, αργότερα, από τον σκηνοθέτη του blockbuster «Ο Indiana Jones και η Τελευταία Σταυροφορία» που το 1989 μας ταξίδεψε ως εκεί μέσα από τις εικόνες της ταινίας του.



Τόκυο

Η φουτουριστική πρωτεύουσα της Ιαπωνίας ήταν το φουτουριστικό σκηνικό όπου χάθηκε στην μετάφραση
η Scarlett Johansson στην ταινία «Lost In Translation» της Sofia Coppola το 2003 (πολύ πριν τις πελώριες καταστροφές που υπέστη η χώρα από το φετινό τσουνάμι).



Παρίσι

Η Πόλη του Φωτός έχει φιλοξενήσει αναρίθμητες ιστορίες και έχει κάνει χιλιάδες θεατές να θέλουν να τρέξουν να αγοράσουν το πρώτο εύκαιρο εισιτήριο για την πρωτεύουσα της Γαλλίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές μόνο από αυτές όπως: «Με κομμένη την ανάσα» του 1960, σε σκηνοθεσία Jean-Luc Godard, «Ζιλ και Τζιμ» του 1962, σε σκηνοθεσία François Truffaut, «Alphaville» του 1965, σε σκηνοθεσία Jean-Luc Godard, «Amélie»του 2003, σε σκηνοθεσία Jean-Pierre Jeunet.



Αυστραλία

Μια ήπειρος ολάκερη με εξαιρετικά φυσικά τοπία όπως εκείνα του «Mad Max 2» που το 1981 μας έκανε να θέλουμε να ταξιδέψουμε εκεί μακριά, στο Broken Hill και στη Νέα Νότια Ουαλία που αποτέλεσαν σκηνικό της ταινίας.



Δουβλίνο

Ο Alan Parker μας ταξίδεψε το 1991 στο Δουβλίνο, μέσα από τις σκηνές της ταινίας του «The Commitments» και ο John Carney το 2006 μας υπενθύμισε την ομορφιά της πόλης της Ιρλανδίας με την ταινία «Once» και κέρδισε και ένα Όσκαρ μουσικής. Και αυτές δεν ήταν οι μόνες ταινίες που μας έκαναν να θέλουμε να δούμε από κοντά την ταραγμένη πρωτεύουσα που ήδη είχαμε αγαπήσει από το «My Left Foot» του Jim Sheridan το 1989.



Άνκορ Βατ

Επειδή η Σαντορίνη μας έπεσε λίγο κοντά η ταινία «Tomb Raider» μας έκανε να θέλουμε να ανοίξουμε τα φτερά μας μέχρι την Καμπόντια και να ζήσουμε και εμείς την εξωτική μας περιπέτεια.



Μανχάταν, Νέα Υόρκη

Από που να ξεκινήσουμε; Από (όλες σχεδόν) τις ταινίες του Woody Allen που τη λάτρεψε και μας έκανε να την αγαπήσουμε και εμείς μέσα από τις ιστορίες του ή από το «Sex & The City» που αφού μας την σύστησε ξανά και ξανά στην μικρή οθόνη μας την έφερε και σε μεγάλο μέγεθος στην κινηματογραφική μεταφορά του; Και μέχρι που να φτάσουμε αφού η Νέα Υόρκη αποτέλεσε το σκηνικό μερικών από τις σπουδαιότερες -αλλά και πολλών ακόμα, λιγότερο σπουδαίων- ταινίες της παγκόσμιας κινηματογραφικής παραγωγής.



Νέα Ζηλανδία

Ο Peter Jackson τη διάλεξε ως τον παραμυθένιο τόπο της τριλογίας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και την έβαλε στη λίστα των ταξιδιωτικών προορισμών στους οποίους
Keywords
Τυχαία Θέματα