10ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις

11:50 8/5/2011 - Πηγή: 24wro
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το 10ο ιστορικό ράλλυ Ακρόπολις...


Μετά από δύο χρόνια το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στα ελληνικά βουνά, σε διαδρομές του ένδοξου παρελθόντος του Ακρόπολις.

Ο αγώνας της κατηγορίας Sporting αποτελείται από δύο ξεχωριστούς αγώνες, έναν ασφάλτινο και έναν χωμάτινο, οι οποίοι προσμετρούν ξεχωριστά στο Ευρωπαϊκό.

Ο αγώνας έχει 12 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 140 χλμ, ενώ ο χωμάτινος έχει 6 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 70 χλμ.

Πόλος έλξης των φίλων των κλασικών ιστορικών αυτοκινήτων αποδεικνύεται το 10o Mercedes Benz Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, συγκεντρώνοντας 161 συμμετοχές από τις οποίες οι 63 ανήκουν στην κατηγορία Sporting και οι 98 στη Regularity.

Η πρώτη ημέρα του 10ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, αποτέλεσε πρόκληση για οδηγούς και μηχανές. Ο έντονος και υψηλού επιπέδου συναγωνισμός, σε συνδυασμό με την τέλεση τριών νυχτερινών ειδικών διαδρομών πρόσφεραν μοναδική ατμόσφαιρα στον αγώνα.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, οι Ιταλοί Bianchini-Baldaccini με την εντυπωσιακή σε ήχο, αλλά και εικόνα, Lancia 037 ήταν αναμφισβήτητα ο ταχύτερος συνδυασμός της ημέρας, κερδίζοντας τις 4 από τις 6 ειδικές της ημέρας. Όμως, η διαφορά που έχτισαν στις τέσσερις πρώτες ειδικές, μειώθηκε δραματικά στις δύο τελευταίες νυχτερινές, αφού επέλεξαν να μην αλλάξουν ελαστικά, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τη φθορά τους και να χάσουν χρόνο.

 
Έτσι, οι συμπατριώτες τους Brazzoli-Trutalli με την Porsche 911 SC 3.0 κατάφεραν να έρθουν σε απόσταση βολής από τους αντιπάλους τους.

Από ελληνικής πλευράς οι Στέφανος Σπάρταλης και Γιώργος Πολυζώης με Ford Escort RS 1600, βρέθηκαν στην 4η θέση, βελτιώνοντας τις επιδόσεις τους στις νυχτερινές ειδικές.
 


Δυνατή μάχη δίνεται και στην κατηγορία Regularity, με τους Καρούμπα – Μάρκου (Fiat 124 Sport Spider) με 12.5 βαθμούς ποινής να προηγούνται ακολουθούμενοι σε απόσταση αναπνοής από τους πρωτοπόρους στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας Κατσαούνη – Μανσόλα (Porsche 911), οι οποίοι ολοκλήρωσαν το σκέλος με 14.7 βαθμούς ποινής.
Ιδιαίτερα έντονη είναι όμως είναι και η μάχη για την τρίτη θέση με τους Παπανίκο – Μπριλάκη (Triumph GT6+) να προηγούνται οριακά των Μακρυγιάννη – Φώτου (Mercedes-Benz W111 280SE) με 16.4 έναντι 16.6 βαθμών ποινής.
 newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα