Μόνο ο τουρισμός μπορεί να σώσει τη γη μας από τη πτώχευση

11:50 8/5/2011 - Πηγή: 24wro

Η  δημοσιογράφος Helena Smith δίνει ανταπόκριση από το νησί της Δήλου μεταφέροντας τις απόψεις κατοίκων της Μυκόνου...
για το επίμαχο θέμα της πτώχευσης και πως μπορεί η Ελλάδα να το αντιμετωπίσει. Κάνει κριτική στην αμέλεια του κράτους να αποκαταστήσει το αρχαίο θέατρο της Δήλου, στην εικόνα εγκατάλειψης
που αντίκρυσε στο νησί αλλά και γενικότερα στους ελληνικούς προορισμούς. Το άρθρο υποστηρίζει πως υπάρχει μια αύξηση των Βρετανών τουριστών λόγω της κατάστασης που επικρατεί στους προορισμούς της αρεσκείας τους, όπως είναι η Τυνησία και η Αίγυπτος. Επίσης, επισημαίνει την απαράδεκτη εικόνα του κέντρου της Αθήνας και τονίζει την αύξηση της εγκληματικότητας.
Χαρακτηριστικά το άρθρο ξεκινά κάνοντας αναφορά στο συνολικό χρέος της Ελλάδας και επισημαίνει πως η χώρας μας στρέφεται στην πολιτιστική κληρονομιά της για να προσελκύσει υψηλού οικονομικού επιπέδου επισκέπτες ελπίζοντας πως ο τουρισμός θα είναι η κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας.
Η δημοσιογράφος περιγράφει στους αναγνώστες τη Δήλο και αναφέρει τη ιστορία της.  "Η κρίση έχει φτάσει και σε αυτό το ιερό μέρος" γράφει χαρακτηριστικά. Δυστυχώς, οι εικόνες που αντίκρυσε στο ιερό νησί, είναι ντροπής, αφού περιγράφει πως στις παραλίες υπάρχουν σκουπίδια, σκουριασμένες σκαλωσιές και γενικότερα μια εικόνα εγκατάλειψης.
Η  Φανή Ιωσηφίδου,  από τους τρεις υπαλλήλους φύλαξης της Δήλου αναφέρει στην δημοσιογράφο. «Το υπουργείο Πολιτισμού είχε σκοπό να στείλει περισσότερο προσωπικό κατά την έναρξη της σεζόν, αλλά είμαστε ακόμα σε αναμονή. Απλά δεν υπάρχουν αρκετοί από μας εδώ. Αν δεν κλείσουμε αυτό το χώρο». Η υπάλληλος επισημαίνει πως δυστυχώς οι Ελληνες δεν σέβονται τα αρχαία και πάνε και κάθονται πάνω στα λιοντάρια.
Το άρθρο δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ευρώπη, με αποκορύφωμα τις εκθέσεις,  που φυσικά διέψευσε η κυβέρνηση, ότι  δηλ. η Ελλάδα  είναι έτοιμη να βγεί από την ευρωζώνη και να επαναφέρει τη δραχμή ως νόμισμα της.
"Αλλά για τους Έλληνες, οι οποίοι έχουν απέρριψει την πρόταση εξόδου και την αντιμεπτωπίζουν ως "αστείο", η απάντηση -λύση βρίσκεται στον τουρισμό, έναν τομέα που αντιπροσωπεύει το 1/5 την εργασίας και το 18% του ΑΕΠ" γραάφει χαρακτηριστικά.
Η δημοσιογράφος παραπέμπει και τις δηλώσεις του Ελληνα πρωθυπουργού για την Ελλάδα : «Ο τουρισμός μπορεί να είναι το αστέρι της ανάπτυξης ... ένα μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την εναρκτήρια ομιλία με τα στοιχεία της βιομηχανίας. «Η φήμη της χώρας μας ενισχύεται όταν ο πλούτος των μνημείων μας εμφανίζεται και όταν συνδέεται με μύθο, την ιστορία, την παράδοση, η ελληνική παραγωγή και την ελληνική διατροφή».
Πολιτιστικό πλούτο θα μπορούσε να προωθηθεί με το να αναφέρονται με τη σύμβαση της παγκόσμιας κληρονομιάς, ο πρωθυπουργός πρόσθεσε, αναφέροντας την περίπτωση της Σπιναλόγκας, το ενετικό φρούριο μετατράπηκε σε αποικία λεπρών από την Κρήτη που αποθανάτισε από τη β
Keywords
Τυχαία Θέματα