Το 3ο Λύκειο Ρεθύμνου Κρήτης ζητάει τη στήριξή μας

10:40 8/5/2011 - Πηγή: 24wro
Είμαστε ένα σχολείο από το Ρέθυμνο Κρήτης και προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε τον Οδυσσέα Ελύτη...
Να γευτούμε την ποίηση του αβίαστα, να ζήσουμε στον υπερρεαλισμό του. Θελήσαμε να ερωτευθούμε μέσα απ’ αυτόν, να γυρίσουμε ολονυχτίς τη σκληρή ρέμβη της πέτρας και της θάλασσας, να κατεβούμε προς τους γιαλούς για να μάθουμε να κόβουμε το λουλούδι αυτό της καταιγίδας και της αγάπης. Τον αφήσαμε να μας ταξιδέψει στο βαθύ
γαλάζιο του Αιγαίου και οι Προσανατολισμοί μας ήταν ο Ήλιος ο Πρώτος καθώς θεωρήσαμε ότι Άξιον Εστί να υμνήσουμε τη Δικαιοσύνη και τη χώρα που ο Ήλιος ο Ηλιάτορας αγαπά και τραγουδά. Τέλος δώσαμε το Αιώνιο Στοίχημα σαν Μαρία Νεφέλη. Νιώσαμε πως και από την ανάποδη φοριέται η φαντασία και σ’ όλα τα μεγέθη της και πως από μας η Άνοιξη εξαρτάται. Και έτσι επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να δώσεις δωρεάν το χρόνο αν θες να σου μείνει λίγη αξιοπρέπεια, απομονώσαμε κάποιο σκίρτημα στην τομή και από μια διάθεση να δούμε τι γίνεται απαντήσαμε στον Οδυσσέα Ελύτη χρησιμοποιώντας τη τοπολαλιά μας και τους ρυθμούς της μουσικής που μας μεγάλωσαν. Όλα αυτά αποφασίσαμε να τα μοιραστούμε μαζί σας .Γι’ αυτό τα κάναμε videos, αφήνοντας τη σκέψη μας, το συναίσθημα μας και το υποσυνείδητο μας να συναντηθούν σε μια εικόνα και να συνταξιδέψουν στον αρμονικό κόσμο της μουσικής.
Θα θέλαμε τη βοήθεια και τη στήριξή σας στον πανελλήνιο διαγωνισμό για το καλύτερο βίντεο με θέμα την ποίηση και τους κορυφαίους Έλληνες ποιητές ΕΔΩ δίνοντας μας 5 αστέρια.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα