Τζόκοβιτς: θα σπάσει όλες τις πρωτιές το 2021;

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά από ακόμα μία επιτυχημένη σεζόν το 2020, πλησίασε ακόμα περισσότερο στο να κάνει δικές του όλες τις διαθέσιμες “πρωτιές” στο άθλημα του τένις!

Μπορεί να μην ολοκληρώθηκε η σεζόν με τον τρόπο που θα ήθελε, που θα ήταν σίγουρα η κατάκτηση του 6ου του ATP Finals, ωστόσο, δεν γίνεται να αναιρεθεί το γεγονός ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε μια σπουδαία χρονιά.

Μοναδική “ανορθογραφία” μπορεί να χαρακτηριστεί το εντελώς άδοξο default

που υπέστη στο Αμερικανικό Όπεν, ένα τουρνουά που ήταν το τεράστιο φαβορί για να το κατακτήσει δεδομένης και της απουσίας των Φέντερερ-Ναδάλ.

Σε επίπεδο Masters, ο Νόλε έκανε “θραύση” κατακτώντας και τα δύο Masters στα οποία αγωνίστηκε, σε Σινσινάτι και Ρώμη ενώ συνολικά διεξήχθησαν μόλις τρία (στο Παρίσι το τρίτο).

Ο Τζόκοβιτς βρίσκεται πια στους 17 Grand Slam τίτλους, έκλεισαν τη ψαλίδα κατά ένα Major σε σχέση με τον Ρότζερ Φέντερερ, κυνηγά όμως σταθερά και τον Ραφαέλ Ναδάλ που, μαζί με τον “Βασιλιά”, βρίσκονται στις 20 κατακτήσεις!

“Μαθηματικά”, ο Νόλε μπορεί να κυνηγήσει ακόμα και αυτήν την πρωτιά το 2021, αν κατακτήσει φυσικά και τα τέσσερα Major σε μια ημερολογιακή σεζόν, κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ στην καριέρα του (μόνο ο Ροντ Λέιβερ το έχει κάνει), και φαντάζει αρκετά έως πολύ δύσκολο να το κάνει στα 33-34 χρόνια του.

Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι θα ξεπεράσει τον Φέντερερ σε εβδομάδες παρουσίας στο Νο1 του κόσμου!

Τη Δευτέρα, ο Νόβακ θα μπει στην 297η εβδομάδα του στην κορυφαία θέση του κόσμου και απέχει πια μόλις 13 για να ισοφαρίσει τις 310 του τεράστιου Φέντερερ και πλέον να σπάει τα δικά του ρεκόρ σε αυτήν την πολύ σημαντική κατηγορία!

Όσον αφορά στα Masters, είναι πολυνίκης του θεσμού με 36 κατακτήσεις αλλά νιώθει “καυτή” την ανάσα του Ράφα που είναι δεύτερος στη λίστα με 35!

Ο Νόλε είναι πια πολύ κοντά στο να κάνει δικές του τρεις πολύ σημαντικές “πρωτιές” που, αν το καταφέρει, θα τον βάλουν για τα καλά στη συζήτηση του GOAT έχοντας πια τους αριθμούς με το μέρος του…

Ωστόσο, παίζουν και οι άλλοι…

Φέντερερ και Ναδάλ θα μπουν κανονικά στην διεκδίκηση των ρεκόρ από τις αρχές του 2021 ενώ η “νέα γενιά” που…παλιώνει σιγά-σιγά έδειξε περίτρανα από το φετινό ATP Finals, ότι είναι πιο έτοιμη από ποτέ να στερεί τους μεγάλους τίτλους από το Big3!

Ελπίζουμε η πανδημία να μην μας στερήσει ένα απίθανο 2021 που θα δώσει απαντήσεις σε πολλά από τα παραπάνω ερωτήματα!

Κώστας Αϊτάκης

The post Τζόκοβιτς: θα σπάσει όλες τις πρωτιές το 2021; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα