Μεγάλη πρόκληση η έναρξη της χρονιάς

Τίποτα, ακόμη, δεν είναι επίσημο για το Australian Open 2021. Μπαίνουμε στο Δεκέμβριο και οι περισσότεροι τενίστες έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους για τη νέα χρονιά, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν “τι και πως”.

Απ’ότι φαίνεται, το Australian Open θα πραγματοποιηθεί ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακριβώς το πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα

με την “The Age”, η Κυβέρνηση της Βικτώρια ήρθε σε συμφωνία με τις τενιστικές αρχές (Tennis Australia, ATP, WTA) για τη διεξαγωγή του τουρνουά ενώ φαίνεται να ξεπερνιέται και το μεγάλο θέμα με την 14μερη καραντίνα των αθλητών και την προπόνησή τους αυτές τις δύο εβδομάδες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιτρέπεται η καθημερινή προπόνηση των αθλητών, υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους για όσο διάστημα είναι σε καραντίνα κι αυτό θα ανοίξει το δρόμο και στα κορυφαία ονόματα του τένις να αγωνιστούν στη Μελβούρνη.

Παράλληλα, είναι άγνωστο τι θα γίνει με τα τουρνουά προετοιμασίας, ωστόσο απ’ότι φαίνεται το ATP Cup δεν θα πραγματοποιηθεί. Το παραδοσιακό τουρνουά της Ντόχα και της Πουνέ (Ινδία) φαίνεται να είναι στο πρόγραμμα αλλά οι τενίστες που θα πάρουν μέρος σε αυτά, δεν θα προλάβουν να παίξουν στη Μελβούρνη, με δεδομένη την 14μερη καραντίνα.

Ένα από τα θέματα που μένει να απαντηθεί, είναι και η ημερομηνία έναρξης της διοργάνωσης. Αρχικά είναι προγραμματισμένο για τις 18 Ιανουαρίου, ωστόσο υπάρχουν βάσιμες σκέψεις να μεταφερθεί μια ή δύο εβδομάδες αργότερα, την 1η Φεβρουαρίου.

Αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στα επόμενα τουρνουά των επαγγελματικών Tour και ειδικά στο ATP 500 του Ρότερνταμ και του Ρίο ντε Τζανέϊρο.

Ο χρόνος περνάει γρήγορα και όσο μένουν αναπάντητα τα παραπάνω ερωτήματα, άλλο τόσο πιο δύσκολη γίνεται η προετοιμασία των τενιστών για την έναρξη της νέας σεζόν.

The post Μεγάλη πρόκληση η έναρξη της χρονιάς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα