Βάιντα: “Ανησύχησα ότι ο Νόβακ θα εχάνε την φόρμα του”

Ο επί χρόνια προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς, Μάριαν Βάιντα έκανε έναν απολογισμό για το πώς πήγε η σεζόν για τον Σέρβο πρωταθλητή.

Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που αφορά στην έναρξη της νέας σεζόν είναι πιθανό να φέρει προκλήσεις για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, σύμφωνα με τον Βάϊντα.

Ο Σλοβάκος coach αναφέρει ότι η ομάδα του Νόλε, αναμένεται να αντιμετωπίσει κάποιου είδους δυσκολία, την οποία περιγράφει ως “οργανωτική άποψη” .

“Οι παίκτες περιμένουν επιβεβαίωση για το ποια θα είναι

τα σχέδια για την έναρξη του 2021. Υπήρχε η ελπίδα ότι θα τους επιτρεπόταν να εισέλθουν στην Αυστραλία τον επόμενο μήνα για να ξεκινήσει η 14-ήμερη καραντίνα τους, αλλά η κίνηση αυτή απορρίφθηκε από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Επί του παρόντος η ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας είναι σε διαπραγματεύσεις με τους τοπικούς αξιωματούχους. Αναφέρεται ότι το Αυστραλιανό Όπεν, πιθανότατα θα καθυστερήσει δύο εβδομάδες.

“Θα είναι πολύ επίπονο από οργανωτική άποψη. Θα δούμε πότε θα ξεκινήσει το Αυστραλιανό Όπεν και αν τα τουρνουά προετοιμασίας, τα οποία είναι ακόμα στο πρόγραμμα, θα διεξαχθούν”, δήλωσε ο Βάιντα στο Aktuality.sk.

“Θα ήταν εξαιρετικό αν το Αυστραλιανό Όπεν διεξαγόταν σε μορφή “φούσκας”, όπως στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι και αν τα πάντα λάμβαναν χώρα στο Campus της Μελβούρνης.”

Αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, η ATP ενημέρωσε με μια εσωτερική δήλωση, τους παίκτες ότι θα τους επιτραπεί να προπονούνται κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Ωστόσο θα πρέπει να τεθούν σε απομόνωση και να ακολουθήσουν αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Το Νο1 του κόσμου ελπίζει πως θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και το νέο έτος. Φέτος σημείωσε ρεκόρ νικών-ηττών 41-5 και κέρδισε τέσσερις τίτλους. Το δεύτερο μεγαλύτερο στο tour μετά του Ρώσου Αντρέι Ρούμπλεφ. Η απόδοση του, τον βοήθησε να εξασφαλίσει την πρώτη θέση (στην παγκόσμια κατάταξη) στο τέλος του έτους για έκτη φορά στην καριέρα του. Ισοφάρισε έτσι το ρεκόρ του Πίτ Σάμπρας.

“Ο Νόβακ τελείωσε την σεζόν, όντας στο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης για έκτη φορά στην καριέρα του. Είναι ένα φανταστικό επίτευγμα”, σχολίασε ο Βάιντα.

Παρά την επιτυχία, ο μέντορας του 33χρονου παραδέχτηκε ότι δεν ήταν σίγουρος για το αν θα επέστρεφε σε καλή κατάσταση μετά την διακοπή του tour, λόγω του COVID-19. Κατά τη διάρκεια του “διαλείμματος”, ο Σέρβος διοργάνωσε το Adria Tour το οποίο έλαβε νωρίς τέλος, εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού. Μάλιστα στο συγκεκριμένο τουρνουά προσβλήθηκε και ο ίδιος από τον ιό.

“Εκτιμώ το γεγονός ότι ο Νόλε είχε επιτυχή αποτελέσματα, ακόμη και μετά την επανεκκίνηση της σεζόν” είπε. “Ήμουν λίγο ανήσυχος για το αν θα διατηρούσε την φόρμα του, διότι προσβλήθηκε και από τον κορονοϊό.”

“Εάν δεν είχε την ατυχία να αποβληθεί στο US Open, θα είχε φτάσει ακόμα ψηλότερα ” σημείωσε ο προπονητής του.

Ο Σλοβάκος επιβεβαίωσε ότι ο Τζόκοβιτς θα ξεκινήσει την προετοιμασία του για την νέα χρονιά στις 10 Δεκεμβρίου.

Γιάννης Μαύρος

The post Βάιντα: “Ανησύχησα ότι ο Νόβακ θα εχάνε την φόρμα του” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα