Σάφιν: “Οι φετινοί τίτλοι του Ρούμπλεφ δεν σημαίνουν τίποτα”

Ο Μάρατ Σάφιν προειδοποιεί τον Αντρέι Ρούμπλεφ ότι οι φετινοί του τίτλοι δεν θα σημαίνουν απολύτως τίποτα αν δεν πραγματοποιήσει εξαιρετικές πορείες στις μεγαλύτερες διοργανώσεις!

Τον “κώδωνα” του κινδύνου στον Αντρέι Ρούμπλεφ έκρουσε ο Μάρατ Σάφιν παρά το γεγονός ότι ο 23χρονος Ρώσος έκανε μια φανταστικά σεζόν βάσει αριθμών!

Ο Ρούμπλεφ ολοκλήρωσε το 2020 με 41 νίκες και πέντε συνολικά τίτλους (2 ATP 500 και 3 ATP

250), και όλα αυτά με πέντε μήνες αγωνιστικής απραξίας, ωστόσο, ο Σάφιν θα εντυπωσιαστεί μόνο αν δει τον Ρούμπλεφ να κάνει μεγάλες πορείες σε Slam ή σε Masters.

“Σημαίνουν οι νίκες του τίποτα; Για να λέμε την αλήθεια, δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Κέρδισε πέντε τίτλους αλλά δεν ήταν ούτε Masters ούτε Grand Slam. Ο Νόβακ κέρδισε λιγότερα αλλά τερμάτισε πρώτος”.

“Ο Αντρέι πρέπει να κάνει τη μετάβαση και να αποδώσει καλύτερα στα μεγάλα τουρνουά. Μπορείς να κερδίσεις πολλούς αλλά μόνο αν φτάνεις στα ημιτελικά και καλύτερα σε Masters και Slam θα ανήκεις πραγματικά στην κορυφή”.

“Ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από όλους τι δυνατότητες έχει. Έχει πλούσιο οπλοστάσιο, καλή φυσική κατάσταση και είναι “αέρινος” στην κίνησή του. Αλλά πρέπει να μάθει να μην “σπάει” στις δύσκολες στιγμές. Αυτό διακρίνει τους πρωταθλητές από τους υπόλοιπους, για το πόσο μπορούν να κρατήσουν τη συγκέντρωση σε αυτές τις στιγμές” ανέφερε ο Σάφιν.

Κώστας Αϊτάκης

The post Σάφιν: “Οι φετινοί τίτλοι του Ρούμπλεφ δεν σημαίνουν τίποτα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα