Τζόκοβιτς: Έτοιμος για το ημερολογιακό Grand Slam

Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρισκόταν τρεις Grand Slam τίτλους μακριά από τους δύο βασικούς του ανταγωνιστές στην κούρσα για τον κορυφαίο όλων των εποχών, Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ.

Πλέον, ο Σέρβος βρίσκεται 7 νίκες μακριά από δύο ιστορικά ρεκόρ καθώς σε περίπτωση που κατακτήσει το Αμερικανικό Όπεν θα γίνει ο πρώτος στην ιστορία, μετά τον Ροντ Λέιβερ (1969) που ολοκληρώνει το ημερολογιακό Grand Slam (και τα τέσσερα Majors στην ίδια σεζόν) ενώ θα επεκτείνει το ρεκόρ του σε 21 Grand Slam

τίτλους, αφήνοντας πίσω του τους δύο αιωνίους.

Ο Νόλε δεν πήρε μέρος σε κάποιο τουρνουά προετοιμασίας για το US Open, ωστόσο είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτησή του. Ο σπουδαίος τενίστας, έμοιαζε ανίκητος καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν, μέχρι το Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο όπου αποκλείστηκε από τα ημιτελικά του απλού ανδρών (Ζβέρεφ), ηττήθηκε στον μικρό τελικό (Καρένιο Μπούστα) και αποσύρθηκε από τον μικρό τελικό του μικτού, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο.

“Το επίπεδο του τένις μου έπεσε λόγω εξάντλησης, πνευματικά και σωματικά” είχε δηλώσει ο Τζόκοβιτς μετά την περιπέτεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αποσύροντας τη συμμετοχή του από τα δύο μεγάλα τουρνουά προετοιμασίας σε Τορόντο και Σινσινάτι.

Ο 34χρονος άσος καταφέρνει να παίζει το καλύτερό του τένις στα γήπεδα του National Tennis Center και οι συνθήκες στη Νέα Υόρκη ταιριάζουν απόλυτα στο παιχνίδι του. Το τεράστιο Arthur Ashe Stadium, είναι ιδανικό για τον Σέρβο πρωταθλητή η αθλητικότητα του οποίου του επιτρέπει να επιστρέφει κάθε μπάλα στο αντίπαλο court ενώ οι επιστροφές του εξουδετερώνουν κάθε σερβίς που αντιμετωπίζει.

Το 2018, ο Τζόκοβιτς κατέκτησε τον 3ο και τελευταίο του τίτλο στο Αμερικανικό Όπεν και έκτοτε δεν έχει καταφέρει να περάσει τον 4ο γύρο ενώ στην περσινή διοργάνωση έζησε μια από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές στην καριέρα του όταν τον απέβαλαν από το τουρνουά, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα καθώς χτύπησε με το μπαλάκι μια επόπτρια γραμμών.

Ξεκούραστος, φρέσκος και με τεράστιο κίνητρο, ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο μοιάζει το απόλυτο φαβορί για το φετινό τρόπαιο στη Νέα Υόρκη, έχοντας κατακτήσει τα 8 από τα 12 τελευταία Grand Slam.

Η κλήρωση του τελευταίου Grand Slam της σεζόν πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και σύμφωνα με αυτή, ο Νόλε διασταυρώνεται με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα ημιτελικά και τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στον τελικό της διοργάνωσης.

US OPEN MEN’S SNIGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

The post Τζόκοβιτς: Έτοιμος για το ημερολογιακό Grand Slam appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα