US Open: Χωρίς τις αδερφές Γουίλιαμς, 18 χρόνια μετά

Το 2003, διεξήχθη το τελευταίο US Open της ιστορίας, χωρίς τις αδερφές Γουίλιαμς στο κυρίως ταμπλό.

Φέτος, 18 χρόνια μετά, από το γυναικείο ταμπλό του Αμερικανικού Όπεν θα απουσιάσουν τόσο η Σερίνα, όσο και η Βίνους Γουίλιαμς, “πληγώνοντας” κατά πολύ την εμπορικότητα του τουρνουά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Αμφότερες απέσυραν τις συμμετοχές τους λίγες ημέρες πριν την έναρξη του θεσμού και πρέπει να γυρίσουμε στο 2003 για να δούμε US Open

χωρίς τις δυο αδερφές.

Το 1997 ξεκίνησε το story των Σερίνα και Βίνους στη Νέα Υόρκη.

Η Βίνους, σε ηλικία 17 ετών, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Major της πατρίδας της και μάλιστα έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε από την Μαρτίνα Χίνγκις. Μάλιστα, έγινε η πρώτη unseeded τενίστρια που έφτασε μέχρι τον τελικό του US Open, μετά το 1958.

Το 1998 έκανε το ντεμπούτο της στο US Open και η Σερίνα Γουίλιαμς, η οποία αποκλείστηκε στον 3ο γύρο της διοργάνωσης. Την αμέσως επόμενη χρονιά, πάντως, η Σερίνα κατέκτησε τον τίτλο κερδίζοντας στον τελικό την Μαρτίνα Χίνγκις.

Το 2001 και το 2002 οι αδερφές Γουίλιαμς κοντραρίστηκαν στους τελικούς του τουρνουά, με τη Βίνους να κατακτά τον τίτλο την πρώτη χρονιά και τη Σερίνα την επόμενη.

Το 2003, αμφότερες απουσίασαν λόγω τραυματισμών. Από τότε, έχει να διεξαχθεί US Open με τις δυο αδερφές απούσες.

Συνολικά, η Σερίνα έχει κατακτήσει το τρόπαιο στο Flushing Meadows έξι φορές, με τη Βίνους να μετράει δυο τίτλους στο τουρνουά.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post US Open: Χωρίς τις αδερφές Γουίλιαμς, 18 χρόνια μετά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα