Review 2019: Τα έξι καλύτερα ματς της σεζόν – VIDEO

H ATP Tour επέλεξε τους έξι καλύτερους αγώνες που έλαβαν χώρα στην…ATP Tour το 2019 και θα σας θυμίσουν μαγικές στιγμές τένις που απολαύσαμε φέτος σε μια σπουδαία τενιστική σεζόν!

Η απουσία αγωνιστική δράσης τώρα και για τον επόμενο έναν μήνα περίπου μας βάζει, εκ των πραγμάτων, σε θέση ανασκόπησης της σεζόν που μας πέρασε.

Μιας σεζόν τρομερά ενδιαφέρουσας, με πολύ σπουδαίες αναμετρήσεις που μας χάρισαν ανεπανάληπτες στιγμές τένις και πολύ όμορφων ανθρώπινων στιγμών.

Το “μάτι” της ATP Tour

εντόπισε τους έξι καλύτερους αγώνες που έλαβαν χώρα σε τουρνουά εκτός Slam το 2019 και μας τους παρουσιάζει!

6. Ζβέρεφ vs Φέντερερ 6-3 6-7(7) 6-3 Προημιτελικός Shanghai Masters

Ήταν το ματς που σήμανε την αντεπίθεση του Αλεξάντερ Ζβέρεφ που ολοκλήρωσε τη σεζόν σαφώς καλύτερα από τα αποτελέσματα που είχε στο προηγούμενο διάστημα.

Και η σημαντικότερη νίκη του ήρθε επί ενός Ρότζερ Φέντερερ που είχε μάθει για τον αποκλεισμό του Νόβακ Τζόκοβιτς (από τον Τσιτσιπά) στη Σαγκάη αλλά και πάλι δεν κατάφερε να σταματήσει τον Γερμανό.

Το ματς αυτό μένει στη μνήμη μας, αφενός μεν για το τεράστιο αγώνα που έκανε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ που έφτασε στο σημείο να έχει 40-0 στο σερβίς του στο 6-5 του δεύτερου σετ πριν δούμε μια ανεπανάληπτη προσπάθεια του Φέντερερ να επιστρέψει στο ματς που το έκανε σώζοντας πέντε match points για να οδηγήσει την αναμέτρηση σε τρίτο σετ!

Εκεί όμως, ο Ζβέρεφ έδειξε την πνευματική του δύναμη και συνέχισε στο ίδιο μέτρο απόδοσης κερδίζοντας τελικά τον προημιτελικό σε μια πορεία που σταμάτησε στον τελικό κόντρα στον Μεντβέντεφ.

5. Τζόκοβιτς vs Ντελ Πότρο 4-6 7-6(6) 6-4 Προημιτελικός Rome Masters

Μπορεί ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, κλασικός τενίστας που έχει εμπλακεί σε επικούς αγώνες στην καριέρα του, να μην έπαιξε πολύ μέσα στο 2019, ωστόσο, πρόλαβε να μας χαρίσει αυτό το “διαμαντάκι” μαζί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς!

Στο μόλις τρίτο του τουρνουά στο 2019, ο Ντέλπο τα έδωσε όλα, έφτασε σε δύο match points κόντρα στον Νόλε, αλλά, για ακόμη μια φορά στην καριέρα του, έμεινε με τη χαρά της συμμετοχής σε έναν επικό αγώνα με τον ανίκητο Σέρβο να τον κερδίζει μετά κόπων και βασάνων σε ένα αξέχαστο night session κάτω από τον ρωμαϊκό ουρανό!

4. Τσιτσιπάς vs Τιμ 6-7(6) 6-2 7-6(4) Τελικός ATP Finals

Το τελευταίο ματς της σεζόν μπήκε στη λίστα των έξι καλύτερων από την ATP!

Μιλάμε για τον πιο σημαντικό αγώνα στην καριέρα του Στέφανου Τσιτσιπά που του έδωσε το μεγαλύτερο τρόπαιο της καριέρας του μετά από ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στο tie break του τρίτου σετ!

Και οι δύο τενίστες έκαναν τρομερές ανατροπές μέσα στον αγώνα δείχνοντας φοβερά ψυχικά αποθέματα με τον Στέφανο πάντως να μένει πιο ψύχραιμος στους τεράστιας σημασίας τελευταίους πόντους πριν στείλει τους Έλληνες φίλους του τένις στον έβδομο ουρανό…

3. Κύργιος vs Τσιτσιπάς 6-4 3-6 7-6(7) Ημιτελικός Washington

Μπορεί να μην ήταν το καλύτερο ποιοτικά ματς της σεζόν, όμως, αλήθεια τι να πρωτοθυμηθούμε από τον αγώνα του Κύργιου με τον Τσιτσιπά στα ημιτελικά της Ουάσιγκτον…

Απίθανοι πόντοι στην αρχή του ματς από τον Νικ που είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα πριν νευριάσει με κάποια φωνή στην κερκίδα και ουσιαστικά παρατήσει με tanking το δεύτερο σετ!

Ακολούθησε παράδοση…παπουτσιών από τον Κύργιο στον Τσιτσιπά (το γνωστό θέμα με τα κορδόνια) πριν τελικά ο Κύργιος ανασυγκροτηθεί, σώσει ένα match point και κερδίσει τον Τσιτσιπά στην πρώτη τους ever αναμέτρηση που ήταν άκρως διασκεδαστική!

2. Τιμ vs Φέντερερ 3-6 6-3 7-5 τελικός Indian Wells

Το ματς που σηματοδότησε την τεράστια άνοδο του Τιμ στη σκληρή επιφάνεια, κάτι που είδαμε σε όλη την υπόλοιπη σεζόν.

Το πρώτο σετ της αναμέτρησης έδειχνε ότι θα είχαμε μια ελεγχόμενη νίκη του “Βασιλιά”, ωστόσο, ο Τιμ “πήρε το όπλο” του από ένα σημείο και μετά παίζοντας ασύλληπτο τένις και πραγματοποιώντας μια μνημειώδη ανατροπή που του χάρισε το πρώτο του Masters!

1. Τιμ vs Τζόκοβιτς 6-7(5) 6-3 7-(5) Φάση ομίλων ATP Finals

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλο ματς στην κορυφαία θέση…

Ο αγώνας του Ντομινίκ Τιμ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην round robin φάση του ATP Finals δεν ήταν απλά το καλύτερο ματς της σεζόν 2019, ήταν ένα από τα καλύτερα ματς που έχουμε δει στο τουρ τα τελευταία χρόνια!

“Εξωγήινο” τένις παρουσίασαν οι δύο τενίστες με τον Τιμ να “πυροβολεί” με ανεπανάληπτο ρυθμό και την “αράχνη” Τζόκοβιτς να βγάζει αδιανόητες άμυνες που ξεπερνούσαν κάθε φαντασία.

Τελικά, η επίθεση κέρδισε στα σημεία σε ένα ματ που ευχόμασταν να μην τελειώσει ποτέ!

Κώστας Αϊτάκης

The post Review 2019: Τα έξι καλύτερα ματς της σεζόν – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα