“Να μάθει να κλείνει το στόμα του”

Ο Αυστραλός θρύλος του αθλήματος, Τζον Νιούκομπ, αναφέρθηκε στην πρόκληση που θα έχει ο Νικ Κύργιος στο πρώτο εξάμηνο της επόμενης σεζόν λόγω της τιμωρίας με αναστολή που του έχει επιβληθεί!

Μπορεί να το έθεσε κάπως άκομψα αλλά δεν έχει και πολύ άδικο!

Ο Νικ Κύργιος δεν έχει μάθει να διαχειρίζεται τα on court συναισθήματά του με άλλον τρόπο πέραν των νεύρων όπως και αν αυτά εκφράζονται.

Σίγουρα δεν έχει μάθει να κλείνει το στόμα του μιας και έχουν ακουστεί από αυτόν ουκ ολίγες “ασχήμιες” που, όσο και αν έχει δίκιο σε κάποιες περιπτώσεις, το χάνει αυτόματα με τον τρόπο που

το εκφράζει.

Τα συνεχή ξεσπάσματά του κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής hard court swing επέφεραν την πρώτη σοβαρή τιμωρία στον Αυστραλό που πήρε τη μορφή αναστολής σε περίπτωση που προβεί σε αντιαθλητικές συμπεριφορές που μπορεί να του κοστίσει μέχρι και απουσία 16 εβδομάδων από την αγωνιστική δράση μαζί με βαριά χρηματικά πρόστιμα.

Το πρώτο εξάμηνο του 2020, οπότε και ισχύει ακόμα η αναστολή, ο Νικ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και αυτό επισήμανε ο Νιούκομπ.

“Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του αλλά φαντάζομαι πως θα του είναι πολύ δύσκολο με αυτήν την τιμωρία να “κρέμεται” από πάνω του. Αλλά υποθέτω πως ήρθε η ώρα να μάθει να κλείνει το στόμα του!”.

“Χαίρομαι που έπαιξε με την Αυστραλία στο Davis Cup αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι τραυματίζεται συνέχεια στις αρθρώσεις. Θα έχει πρόβλημα στην καριέρα του με αυτό ειδικά στα Grand Slam που είναι best of 5”.

Ο Νιούκομπ έδωσε την εκτίμηση του και για τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, Άλεξ Ντε Μινόρ.

“Είναι στο Τοπ15 αυτή τη στιγμή σαν επίπεδο και ίσως πάει Τοπ12 ακόμα και Τοπ10 αν βρει απαντήσεις στα πολύ δύσκολα ερωτήματα που θα του βάλουν οι άλλοι τενίστες. Είναι μεγάλος παίκτης αλλά δεν τον θεωρώ ακόμα “απειλή” για τα Slam. Θα χρειαστεί να περιμένει κάποια χρόνια ακόμα. Θα παίξει το καλύτερο του τένις στα 25-26 του” προέβλεψε ο 75χρονος Νιούκομπ.

Κώστας Αϊτάκης

The post “Να μάθει να κλείνει το στόμα του” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα