Στον τελικό του μονού η Σακκελλαρίδη

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη συνεχίζει τις εξαιρετικές της εμφανίσεις στην Αίγυπτο με την Ελληνίδα τενίστρια να εξασφαλίζει την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής (26/12) ξεπερνώντας το εμπόδιο της παρτενέρ της στο διπλό, της Ρωσίδας Μαρία Σολόκοβα, η οποία εγκατέλειψε τον ημιτελικό στα μέσα του 2ου set έχοντας χάσει το 1ο με 6-3, ενώ στο 2ο βρισκόταν πίσω στο σκορ με 4-0. 

Για την Σακελλαρίδη αυτός είναι ο δεύτερος τελικός της χρονιάς και ο 3ος στην καριέρα της μετά από

εκείνους στα τουρνουά της Αττάλειας τον Ιανουάριο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021. 

Στον ημιτελικό που κράτησε 78 λεπτά, η Σακελλαρίδη σημείωσε 5 άσους (κανένα διπλό λάθος), παραχώρησε μόλις 7 πόντους στο 1ο σερβίς, ενώ εκμεταλλεύτηκε τα 3 από τα συνολικά 6 break-points. 

Το καθοριστικό break στο 1ο set σημειώθηκε στο 8ο game με την Σακελλαρίδη να κάνει το 5-3, κάτι που εξαργύρωσε στο αμέσως επόμενο game κλείνοντας το set μέσα σε 50 λεπτά. 

Στον τελικό η Σακελλαρίδη και Νο1 του ταμπλό θα αντιμετωπίσει την Γαλλίδα και Νο2 του ταμπλό, Σέλενα Γιανιτσίεβτις, η οποία με τη σειρά της επικράτησε της Ολλανδής Γιασμέιν Χιμπρέρ με 5-7, 6-2, 6-0.

Ήττα στον τελικό του διπλού

Παρά τον τραυματισμό της η 17χρονη Ρωσίδα, Μαρία Σολόκοβα αγωνίστηκε στον τελικό του διπλού στο πλάι της Σακελλαρίδη, ωστόσο οι δύο τενίστριες, αν και προηγήθηκαν στα set, στη συνέχεια δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον τίτλο γνωρίζοντας την ήττα από τους Φατμά Αλ Ναμπχανί (Ομάν) και Γιασμέιν Χιμπρέρε (Ολλανδία) με 2-6, 6-3, [10-5].

Το 1ο set ξεκίνησε με τα δύο ζευγάρια να έχουν από ένα break (2-2), όμως στη συνέχεια Σακελλαρίδη και Σολόκοβα κατέκτησαν τα επόμενα 4 games φτάνοντας στην κατάκτηση του set, παρά το γεγονός ότι το σερβίς τους δεν ήταν στα επίπεδα με αυτό του ημιτελικού της Παρασκευής (24/12).

Στο 2ο set Ναμπχανί και Χιμπρέρε με τέσσερα σερί game έκαναν το 5-1. Σακελλαρίδη και Σολόκοβα προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση φτάνοντας σε break (5-2), αλλά και σε hold αμέσως μετά (5-3), όμως οι έτερες φιναλίστ κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση (1-1) οδηγώντας τον τελικό στο super tie-break, το οποίο και έχασαν με 10-5.

Θάνος Σταθόπουλος

The post Στον τελικό του μονού η Σακκελλαρίδη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα