Δεύτερος σερί τελικός για Σακελλαρίδη στην Γκίζα

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη θα βρεθεί στον τελικό για 2η φορά, μέσα σε μία εβδομάδα, στο τουρνουά των 15.000$ που πραγματοποιείται στην Γκίζα της Αιγύπτου

Η 18χρονη Ελληνίδα τενίστρια έχοντας ως παρτενέρ τη Ρωσίδα Μαρία Σολόκοβα επικράτησαν στον ημιτελικό της Παρασκευής των Γαλλίδων και Νο4 του ταμπλό, Αστρίντ Σιρότ και Σέλενα Γιανίτσιεβιτς, με 6-0, 7-5 παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση. 

Αυτή ήταν η 7η σερί νίκη στα διπλά για την Σακελλαρίδη, που είναι έτοιμη

να κατακτήσει έναν ακόμη τίτλο Futures μέσα σε διάστημα 7 ημερών. 

Σακελλαρίδη και Σολόκοβα κυριάρχησαν στο 1ο set το οποίο και κατέκτησαν μέσα σε 23 λεπτά παραχωρώντας μόλις 3 πόντους στο σερβίς τους, ενώ στο 2ο set χρειάστηκαν ένα καθοριστικό break στο 11ο game (6-5), κλειδώνοντας την πρόκριση λίγο αργότερα. 

Στον τελικό θα αντιμετωπίσουν τις Νο2 του ταμπλό, Φατμά Αλ Ναμπχανί (Ομάν) και Γιασμέιν Χιμπρέρε (Ολλανδία). 

Πρόκριση και στο μονό…

Νωρίτερα η Σακελλαρίδη αγωνίστηκε στα προημιτελικά του απλού ξεπερνώντας την αντίσταση της Γιαπωνέζας Λίζα-Μαρί Ριού κερδίζοντας με 6-4, 6-4 μετά από περίπου 2 ώρες παιχνίδι. 

Η Ελληνίδα τενίστρια έκανε τα εύκολα δύσκολα στο 1ο set, καθώς κατάφερε να προηγηθεί με 4-0, αλλά παρά το γεγονός αυτό χρειάστηκε ένα break στο τέλος για να κλείσει το set με 6-4, με την Ριού να έχει μειώσει σε 5-4 έχοντας τις μπάλες στα χέρια για την ισοφάριση.

Στο 2ο set το σκηνικό άλλαξε με την Γιαπωνέζα αυτή τη φορά να παίρνει προβάδισμα με 4-1, αλλά την Σακελλαρίδη να παίρνει τα 5 επόμενα games φτάνοντας σε μια μεγάλη ανατροπή, αλλά και πρόκριση στην ημιτελική φάση. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει την συμπαίκτριά της στο διπλό, Σολόκοβα, η οποία επικράτησε με τη σειρά της κόντρα στην Σλοβάκα και Νο4 του ταμπλό, Μπαρμπόρα Ματούσοβα με 7-5, 6-2.

Θάνος Σταθόπουλος

The post Δεύτερος σερί τελικός για Σακελλαρίδη στην Γκίζα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα