Σφιόντεκ: “Κατάφερα να περάσω την κρίση μέσα σε 2 εβδομάδες”

Για τις δυσκολίες που βίωσε τη φετινή χρονιά, και κυρίως προς το φινάλε της, μίλησε η πρωταθλήτρια των WTA Finals και κάτοχος του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ίγκα Σφιόντεκ, σε πρόσφατη συνέντευξή της στο sportowefakty.

Η 22χρονη Πολωνή μίλησε για το βάρος της κορυφής των WTA Rankings, για την απώλειά της, αλλά και την επιστροφή της στο No1 μέσα από τον θρίαμβο στο Κανκούν. Μίλησε για τα συναισθήματά της, την κρίση που πέρασε στην προσπάθειά της να επανέλθει, και στους ανθρώπους

που τη στήριξαν.

“Είμαι ένας πολύ συναισθηματικός άνθρωπος και κάποιες φορές νιώθει φόβο. Στο πρώτο μισό της σεζόν είχα το βάρος του να μείνω στο Νο1. Η Αρίνα είχε δυο ευκαιρίες για να με περάσει και τελικά το έκανε. Μετά απ’ αυτό, ένιωσα επιτέλους ελεύθερη. Ήταν πιο εύκολο μετά να επιστρέψω και να είμαι συγκεντρωμένη μόνο στο παιχνίδι μου”.

“Στη Βαρσοβία έκανα καλή προετοιμασία. Επέστρεψα στα βασικά και ξεκίνησα να παίζω όπως ήθελα. Μετά από δυο εβδομάδες ξεκούρασης, σκέφτηκα πως έκανα καλή δουλειά και πως είχε έρθει η ώρα να δείξω σε όλους ότι είχα κάνει επανεκκίνηση.

Βγήκα στο κορτ ξανά στο Τόκιο, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Υπήρχε ο φόβος, ένιωσα πως όλοι κοιτάζουν εμένα και με κατέβαλλε όλο αυτό. Χρειάστηκα τη στήριξη της ομάδας μου, γι’ αυτό και τους ζήτησα να μην με κρίνουν, γιατί πιθανότατα δεν θα μπορούσα να παίξω καλά σ’ αυτό το τουρνουά.

Έλαβα αυτή τη στήριξη και σε κάθε παιχνίδι ένιωθα και καλύτερα. Προς το τέλος της σεζόν είναι πάντα δύσκολα, υπάρχει συναισθηματική εξάντληση. Πίστευα πως στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν θα παλεύω με τον εαυτό μου, αλλά αντί γι’ αυτό κέρδισα τον τίτλο στο Πεκίνο”.

Συγκρίνοντας τη δική της κατάσταση με άλλες τενίστριες που έχουν διαχειριστεί κρίσεις, είπε: “Για κάποιες παίκτριες η κρίση αυτή κρατάει μισό χρόνο, για άλλες κρατάει χρόνια ολόκληρα. Εγώ κατάφερα να βγω απ’ αυτή την κατάσταση μετά από μόνο 2 εβδομάδες, κάτι που εξελίχθηκε πολύ θετικά για μένα.

Η δουλειά που έκανα με την Ντάρια Αμπράμοβιτς με βοήθησε πολύ. Φυσικά, δεν είναι όλα ρόδινα όταν δουλεύεις με ψυχολόγο. Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα και όλα είναι απρόβλεπτα. Είναι σημαντικό να έχεις το θάρρος να μιλήσεις για τα συναισθήματά σου, για τον φόβο που νιώθεις και να ζητήσεις βοήθεια”.

Σχετικά με τη δουλειά που έκανε με τη ψυχολόγο της, είπε: “Μου έδωσε το περιθώριο να κάνω λάθος. Πίστευα ότι θα ένιωθα ακόμα χειρότερα σε λίγους μήνες, αλλά μου είπε ότι ακόμα και αν έκανα λάθη, δεν θα γινόταν τίποτα. Κάποιες φορές πρέπει απλά να αποδέχεσαι ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν δυσκολότερα.

Με έκανε να καταλάβω πως μόλις χαλάρωσα λίγο η κρίση πέρασε, γι’ αυτό και έγραψα μετά τα WTA Finals πως τα καλύτερα πράγματα έρχονται όταν σταματάς να τα κυνηγάς. Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Πραγματικά σταμάτησα να σκέφτομαι αν θα κέρδιζα οτιδήποτε μέχρι το τέλος της σεζόν. Επίσης αποδέχτηκα ότι μπορεί να μην ήμουν στο Νο1 στο τέλος της σεζόν. Ένιωσα πως η Αρίνα άξιζε να είναι εκεί, οπότε εγώ επικεντρώθηκα στο να απολαύσω το παιχνίδι”.

The post Σφιόντεκ: “Κατάφερα να περάσω την κρίση μέσα σε 2 εβδομάδες” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα