Νέοι κανόνες στο NextGen, προάγγελος για το ATP Tour

Το format του NextGen ATP Finals, δίνει τη δυνατότητα στους ιθύνοντες να δοκιμάσουν νέα πράγματα που στο μέλλον μπορούν να εφαρμοστούν και γενικότερα στο παγκόσμιο τένις.

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται η διάθεση να γίνει πιο γρήγορο το παιχνίδι και το φετινό τουρνουά των “8” καλύτερων τενιστών κάτω των 21 ετών που θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία, κινείται προς αυτή την

κατεύθυνση.

Έτσι, στους αγώνες του NextGen ATP Finals 2023, δεν θα υπάρχει ζέσταμα για τους αθλητές, γίνεται εισαγωγή χρονικού ορίου μεταξύ 1ου και 2ου σερβίς ενώ μειώνεται η διάρκεια μεταξύ των σερβίς, σε περίπτωση που έχει προηγηθεί γρήγορο ράλι.

Αναλυτικά οι νέες αλλαγές

Δεν υπάρχει ζέσταμα των παικτών. Τα παιχνίδια θα ξεκινούν αμέσως μετά το στρίψιμο του νομίσματοςΜείωση του χρόνου στα σερβίς. Μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου σερβίς θα εισαχθεί νέο μέγιστο οκτώ δευτερολέπτων. Όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις, ο χρόνος μεταξύ των σερβίς θα μειωθεί από 25 σε 15 δευτερόλεπτα εάν είχε προηγηθεί ράλι με λιγότερες από τρεις ανταλλαγέςWearables. Οι αθλητές θα μπορούν να φορούν έξυπνα ρολόγια για να παρακολουθούν βιομετρικά δεδομένα κατά τη διάρκεια των αγώνωνIn-match analytics. Οι προπονητές θα έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένα στατιστικά στοιχεία του αγώνα τα οποία ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο.Scoring format. Οι αγώνες θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται σε best of five mini sets. Κάθε σετ θα είναι στα 4 games και στο 3-3 θα υπάρχει tie break. Στα games θα ισχύει το No-Ad, με τον σέρβερ να επιλέγει το service box που θα σερβίρειΕλεύθερη μετακίνηση θεατών. Κατά τη διάρκεια των πόντων, οι θεατές θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα, με εξαίρεση πίσω από τις δύο baselineΛιγότερες αλλαγές πλευρών. Οι παίκτες δεν θα αλλάζουν πλευρά μετά το τέλος του πρώτου game σε κάθε σετ. Στο τέλος κάθε σετ οι παίκτες θα έχουν διάλειμμα 90 δευτερολέπτων μειωμένο σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις (120).Μικρότερες καρέκλες διαιτητή. Η καρέκλα που κάθεται ο διαιτητής θα είναι πιο κοντή, για καλύτερη θέαση από τους θεατές. Θα παραμείνει το σύστημα Live Electronic Line Calling, χωρίς την ύπαρξη εποπτών γραμμών.Απλοποιημένο scoreboard για την καλύτερη κατανόηση του σκορ από τους θεατές.

NEXT GEN ATP FINALS DRAWS & RESULTS | SCHEDULE (+1h)

The post Νέοι κανόνες στο NextGen, προάγγελος για το ATP Tour appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα