Τζόκοβιτς: Χωρίς νίκη κόντρα σε Top-5 σε Davis Cup και OA! (vids)

Αναμφίβολα ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο κυρίαρχος στο παγκόσμιο τένις, ωστόσο παρά το γεγονός αυτό ο Σέρβος σε Davis Cup και Ολυμπιακούς Αγώνες παραμένει χωρίς νίκη κόντρα σε παίκτες της πρώτης 5άδας μετρώντας, μετά και από την ήττα του περασμένου Σαββάτου απέναντι στον Σίνερ, τις 7 συνεχόμενες! 

Μέχρι να αναμετρηθεί με τον Ιταλό ο Νο1 του κόσμου μετρούσε ένα εντυπωσιακό σερί 21-0, στα μονά του Davis Cup με την

τελευταία ήττα να είναι το 2011, όμως σε καμία από αυτή δεν έπαιξε απέναντι σε παίκτη πρώτης 5άδας. 

Η πρώτη συνάντηση με παίκτης πρώτης 5άδας, για τον Τζόκοβιτς, ήταν τον Σεπτέμβριο του 2006 στην αναμέτρηση με την Ελβετία, με τον Τζόκοβιτς να αντιμετωπίζει τον Νο1-τότε-του κόσμου, Ρότζερ Φέντερερ γνωρίζοντας την ήττα με 3-0. 

Τον Φεβρουάριο του 2008 ο Τζόκοβιτς έπαιξε κόντρα στον Ρώσο και Νο4 του κόσμου εκείνη την εποχή Νικολάι Νταβιντένκο όπου χρειάστηκε να εγκαταλείψει στο 4ο set κι ενώ είχε προηγηθεί με 2-1. 

Περίπου ένα χρόνο αργότερα, ο Τζόκοβιτς έπαιξε απέναντι στον τότε Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, Ράφα Ναδάλ, χάνοντας με 3-0, ενώ το περασμένο Σάββατο αν και βρέθηκε μια ανάσα από τη νίκη (είχε τριπλό match-point) ηττήθηκε με 2-1 sets από τον Γιάνικ Σίνερ. 

Όσον αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Τζόκοβιτς έφτασε στα ημιτελικά σε Πεκίνο (2008), Λονδίνο (2012) και Τόκιο (2021) γνωρίζοντας την ήττα και στις τρεις περιπτώσεις από Ναδάλ (Νο2 του κόσμου), Άντι Μάρεϊ (Νο4) και Ζβέρεφ (Νο5). 

The post Τζόκοβιτς: Χωρίς νίκη κόντρα σε Top-5 σε Davis Cup και OA! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα