Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Τσιτσιπάς

11:25 2/7/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν πέρα για πέρα απογοητευμένος, αμέσως μετά την ήττα του στον 1ο γύρο του Wimbledon, από τον Τόμας Φαμπιάνο…

Ο Έλληνας τενίστας δεν κατάφερε να διαχειριστεί όπως θα έπρεπε την αναμέτρηση κόντρα στον Ιταλό και μετά από μεγάλη μάχη που κρίθηκε σε 5ο σετ, αποκλείστηκε πρόωρα από τη συνέχεια του Βρετανικού Major.

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την άσχημη εμφάνισή

του, ο 20χρονος πρωταθλητής μας εμφανίστηκε σε κακή ψυχολογική κατάσταση και χωρίς καμία όρεξη για πολλές κουβέντες.

Φυσικά, παραδέχθηκε πως δεν άξιζε να κερδίσει τον αγώνα, μιας και ο Φαμπιάνο ήταν πιο σταθερός και έπαιξε εξαιρετικά, για να φτάσει εν τέλει σ’ αυτή τη μεγάλη νίκη.

“Ήταν καλύτερος από εμένα σήμερα. Με τον τρόπο που έπαιξα, κανονικά θα έπρεπε να με κερδίσει στα τρία σετ και όχι στα πέντε. Δεν ξέρω πως κατάφερα να πάω στα πέντε σετ. Πιθανότατα λόγω της μαχητικότητάς μου, κέρδισα αυτά τα δύο σετ. Ηταν πιο σταθερός από εμένα” είπε ο Τσιτσιπάς ο οποίος αναφέρθηκε και στον περσινό τους αγώνα στο Wimbledon, όταν είχε κερδίσει εύκολα 3-0 σετ τον Ιταλό.

“Πέρυσι το forehand του δεν ήταν ίδιο. Βελτιώθηκε πολύ στο forehand. Χρειαζόταν να μαντέψω που θα παίξει. Πέρυσι ήταν πολύ πιο εύκολο. Ήταν η πιο εύκολη νίκη μου στο Wimbledon. Έπαιξα εξαιρετικά. Φέτος, δεν κατάφερα να φτάσω ούτε κοντά σε αυτή την απόδοση”

Επόμενος σταθμός για τον Έλληνα τενίστα; Η χώρα μας, όπου θα κάνει τις διακοπές του, θα αποφορτιστεί και θα ξεχάσει τις τελευταίες κακές εμφανίσεις του, που ναι μεν δεν ήταν σε καμία περίπτωση επιθυμητές, αλλά πάντα είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Άλλωστε, γι΄αυτό το τένις είναι το δυσκολότερο άθλημα. Γιατί κάθε εβδομάδα σχεδόν, βγαίνεις χαμένος. Τουλάχιστον όσον αφορά τα αποτελέσματα που φέρνεις. Ειδικά σε αυτό το επίπεδο.

Τέτοιες ήττες όμως, μόνο κακό δεν μπορούν να κάνουν στον Στέφανο, ο οποίος έχει αποδείξει και με το παραπάνω ότι έχει το potential να φτάσει ακόμη πιο ψηλά. Πολύ πιο ψηλά από το Νο6 του κόσμου που βρίσκεται τώρα.

Ήττα-πάθημα, που θα γίνει μάθημα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Συνεχίζουμε…

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Τσιτσιπάς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα