Ρουν: Το 17χρονο αστέρι από τη Δανία ήρθε για να μείνει

Ο Χόλγκερ Βίτους Νούντσκοφ Ρουν είναι ένα 17χρονο παιδί, το οποίο αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση για το μέλλον του τένις.

Ο Δανός αθλητής πρόσφατα αγωνίστηκε στο πρώτο του τουρνουά σε επίπεδο ATP Tour στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, αφού πήρε την Wild Card για να συμμετάσχει.

Εκεί κόντρα στον Άλμπερτ Ράμος-Βινόλας δεν τα κατάφερε, χάνοντας στα τρία σετ.

Αυτή

τη φορά και για το ATP 250 του Σαντιάγκο στη Χιλή, ο Ρουν, κέρδισε τη συμμετοχή του, ξεκινώντας από τα προκριματικά, αποκλείοντας τον Ρέντζο Ολίβο, No223 τενίστα στον πλανήτη.

Παρότι έχασε το πρώτο σετ με 4-6, ο νεαρός τενίστας κάνοντας μια σπουδαία ανατροπή πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του τουρνουά, επικρατώντας με 6-3, 6-4, μετά από δύο ώρες και 32 λεπτά.

Ο 17χρονος, εισήλθε στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης και απέκλεισε στον 1ο γύρο τον άλλοτε Νο1 στα junior Σεμπάστιαν Μπάεζ, για να ακολουθήσει ακόμη μια εξαιρετική νίκη, μιας και άφησε εκτός ένα από τα μεγάλα ονόματα του Chile Open, τον Μπενουά Περ, τον οποίο κέρδισε με 6-2, 6-3.

Τελικά, η πορεία του στο τουρνουά έληξε το απόγευμα της Παρασκευής, μετά την ήττα του στα προημιτελικά από τον Φεντερίκο Ντελμπόνις, όμως το μέλλον του στο Tour είναι κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρο.

Φυσικά, δεν είναι πολλοί αυτοί που γνωρίζουν πράγματα για τον Ρουν, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο410 του κόσμου.

Ο νεαρός, βρέθηκε στο Νο1 στα junior, στις 28 Οκτωβρίου του 2019. Μάλιστα, λίγους μήνες νωρίτερα είχε κερδίσει και το Roland Garros.. Αντίπαλος του στον μεγάλο τελικό, ήταν ο Τόμπι Κόντατ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Holger Vitus Nødskov Rune (@holgerrune)

Η περιπέτεια του ίδιου στο τένις ξεκίνησε χάρη στην αδερφή του, αφού μαζί της ξεκίνησε να παίζει από μικρή ηλικία. Όταν ήταν ακόμη 6 ετών, έβλεπε την αδερφή του Άλμα να παίζει, κάτι το οποίο του κίνησε το ενδιαφέρον.

“Από την αρχή έβρισκα το τένις ένα εκπληκτικό άθλημα. Πήρα 100% σοβαρά τα πράγματα και απολαμβάνω πλήρως να αγωνίζομαι”, τόνισε σε δηλώσεις του πρόσφατα. “Πάντα έχω πάθος όταν παίζω τένις, μου αρέσει πολύ”, πρόσθεσε.

Ο 17χρονος αθλητής μετά την νίκη του στο Red Bull Next Gen Open το 2019, ταξίδεψε στο Λονδίνο, οπού εκείνο το χρονικό διάστημα θα λάμβαναν χώρα οι Nitto ATP Finals, κάτι που του έδωσε την ευκαιρία, να γνωρίσει και να προπονηθεί με μεγάλα αστέρια του χώρου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Holger Vitus Nødskov Rune (@holgerrune)

“Ήταν μοναδική εμπειρία. Να έχεις την δυνατότητα να παίξεις με τον Ρότζερ, τον Νόβακ και όλα αυτά τα αστέρια του αθλήματος ήταν ένα όνειρο, το οποίο έγινε πραγματικότητα”, επισήμανε ο Ρουν μετά την προπόνησή του με τον Φέντερερ.

Μάλιστα, ο Δανός τενίστας μίλησε και για την ομιλία που είχε με το έναν εκ των προπονητών του Νόβακ Τζόκοβιτς, Γκόραν Ιβανίσεβιτς, ο οποίος του έδωσε μερικές συμβουλές για το σερβίς του.

“Μου έδωσε μερικές συμβουλές για το πως θα κάνω καλύτερα σερβίς, μιας και αυτός ήταν εκπληκτικός στο κομμάτι αυτό”, είπε.

Ο νεαρός, φυσικά γνωρίζει και την Καρολίν Βοζνιάκι, η οποία άλλοτε Νο1 στο κόσμο και κάτοχος του Australian Open 2018, αποτελεί το πιο τρανταχτό όνομα για τη χώρα της στο άθλημα.

“Ήταν μια απίστευτη μαχήτρια, θα μπορούσα να μάθω πολλά από αυτήν”, έχει πει για την Caro. “Το τένις στη Δανία ολοένα και εξελίσσεται. Εύχομαι μια μέρα να διοργανώσουμε και στη χώρα μας κάποια τουρνουά”, είπε στην ίδια συνέντευξη.

Κι αν κάποιος αμφισβητεί τη μαχητικότητα και το ταλέντο του Ρουν, μπορεί να κοιτάξει τον αγώνα του με τον Ολίβο στον τελευταίο γύρο των προκριματικών του Chile Open. Ο Δανός ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό, αλλά όχι μόνο δεν εγκατέλειψε τον αγώνα, αλλά πήρε και τη νίκη εν τέλει.

“Θέλω να με βλέπουν ως έναν πολεμιστή, κάτι το οποίο έδειξα στον συγκεκριμένο αγώνα. Είχα κράμπες κατά διαστήματα, ωστόσο προσπάθησα να το αντιμετωπίσω και να μην σταματήσω να παίζω, πάλεψα ως το τέλος”, τόνισε μετά το ματς.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο 17χρονος τενίστας, θα μας απασχολήσει αρκετά με την περίπτωση του στο μέλλον, το οποίο φαντάζει σπουδαίο, με βάση τα όσα έχει δείξει ήδη.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Ρουν: Το 17χρονο αστέρι από τη Δανία ήρθε για να μείνει appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα