Ο Οζέρ-Αλιασίμ «καθάρισε» τον «εμφύλιο» – VIDEO

Ο Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ  ήταν ο μεγάλος νικητής του «εμφυλίου» κόντρα στον Ντένις Σαποβάλοφ, επικρατώντας ευκολότερα από αυτό που θα περίμεναν οι περισσότεροι, σφραγίζοντας το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του Australian Open.

Ο 20χρονος Καναδός και Νο.19 στο κόσμο παρά την αρνητική παράδοση που τον ήθελε να έχει χάσει τις τρεις από τις τέσσερις αναμετρήσεις απέναντι στον «Σάπο», σήμερα έδειξε αρκετά διαβασμένος, κερδίζοντας με 7-5, 7-5, 6-3 το παιχνίδι.

Σε ένα αρκετά ασταθές πρώτο σετ,

με τους δύο παίκτες να έχουν προβλήματα στο σερβίς τους, αυτός που αντιμετώπισε τα μεγαλύτερα ήταν ο Ντένις Σαποβάλοφ. Ο Νο.12 στο κόσμο Καναδός, αν και κατάφερε να κάνει πρώτος μπρέικ παίρνοντας κεφάλι με 4-3 στα games, δεν μπόρεσε να το αξιοποιήσει. Ο Οζέρ-Αλιασίμ, απαντώντας με διπλό μπρέικ ήταν αυτός που πήρε το εναρκτήριο σετ, κερδίζοντας το με 7-5. Αξιοσημείωτο ήταν τα 15 αβίαστα λάθη του Σαποβάλοφ, κάτι που αποδείχθηκε και ως «μοιραίο» για τον ίδιο στην αρχή του ματς.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε αρκετά καλά για τον 21χρονο Καναδό, ο οποίος ξανά ήταν αυτός που κατάφερε πρώτος να πάρει κεφάλι στο σετ, κάνοντας μπρέικ και διατηρώντας στη συνέχεια το προβάδισμα του με 4-2 games φάνηκε να ελέγχει τη κατάσταση.

Όμως, κάπου εκεί τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά για τον «Σάπο», αφού κάνοντας ξανά πολλά αβίαστα λάθη(13 στο σύνολο), όχι μόνο δεν διατήρησε το προβάδισμα που είχε, αλλά κατάφερε να δεχθεί ένα ακόμη μπρέικ λίγο πριν το παιχνίδι οδηγηθεί στο tie break, χάνοντας το έτσι με 7-5.

Ο Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ πια, έχοντας την ψυχολογία και τη κατάσταση στα χέρια του, πήρε αρκετά πιο εύκολα και πειστικά το τρίτο σετ, μη αφήνοντας περιθώρια στον αντίπαλο του να το «πιστέψει» σε κανένα σημείο. Τα τρομερά ποσοστά στα δεύτερα δικά του σερβίς έκαναν τη διαφορά(9/9, 100%). Το μοναδικό μπρέικ που έκανε στο πρώτο σέρβις game του Σαποβάλοφ ήταν αρκετό για τον Νο.19 στο πλανήτη, ο οποίος με τη νίκη αυτή σφράγισε το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του Australian Open.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Ασλάν Καράτσεφ Νο.114 στο κόσμο, ο οποίος έκανε την έκπληξη της ημέρας, πετώντας εκτός συνέχειας τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν που βρίσκεται στο Νο.9

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Ο Οζέρ-Αλιασίμ «καθάρισε» τον «εμφύλιο» – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα