Ο Φέντερερ προπονητής; Γιατί όχι…

Αν και το θεωρεί εξαιρετικά δύσκολο, ο Ρότζερ Φέντερερ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την προπονητική στο μέλλον

Έχοντας τονίσει κατ’επανάληψη ότι η οικογένεια και το μεγάλωμα των παιδιών του θα είναι η πρώτη του προτεραιότητα, όταν αποφασίσει να κρεμάσει τη ρακέτα του, ο Ρότζερ Φέντερερ δεν θέλει να μείνει μακριά από το τένις και ίσως αργότερα να σκεφτεί την προοπτική να αναλάβει το κοουτσάρισμα κάποιου αθλητή στο tour.

Για το ενδεχόμενο αυτό, μίλησε ο ίδιος ο Ελβετός στη συνέντευξη τύπου μετά τη νίκη επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ στον

εξ’αναβολής αγώνα για τον 4ο γύρο του Miami Open την Τετάρτη, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν σκέφτεται να γίνει προπονητής στο μέλλον.

“Πιθανόν αλλά λίγο δύσκολο γιατί έχω τέσσερα παιδιά και θα είμαι χαρούμενος στο σπίτι, μετά από 20-25 χρόνια όπου ταξιδεύω συνέχεια. Απλά δεν βλέπω τον εαυτό μου να ταξιδεύει 20 εβδομάδες το χρόνο ως προπονητής. Απλά δεν το βλέπω να συμβαίνει…” είπε αρχικά ο Φέντερερ αλλά στη συνέχεια άνοιξε την πόρτα…

“Μετά, σκέφτομαι πως ούτε ο Έντμπεργκ είχε την επιθυμία να γίνει προπονητής. Άλλωστε και εγώ δεν χρειάζεται να το κάνω αμέσως μόλις εγκαταλείψω το τένις. Οπότε, ίσως γίνω κάποτε μέντορας κάποιων αθλητών. Ποιος ξέρει; Θα ήθελα πολύ να μείνω στο τένις, όμως για να είμαι ειλικρινείς δεν θέλω να ταξιδεύω 30 εβδομάδες το χρόνο”

Ο Φέντερερ ο οποίος διεκδικεί τον 28ο Masters τίτλο της καριέρας του στο Μαϊάμι, είχε προσλάβει τον Έντμπεργκ τη διετία 2014-15 και μαζί του κατέκτησε 11 τίτλους, τρεις εκ των οποίων σε Masters τουρνουά.

Ήταν μια συνεργασία που βοήθησε τον Ελβετό να βελτιώσει συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού του, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της επιτυχημένης καριέρας του.

“Μου έμαθε τόσα πολλά και η επιρροή του στο παιχνίδι μου, έχει παραμείνει. Θα είναι πάντα μέλος της ομάδας μου” είπε πει για το παιδικό του είδωλο ο Φέντερερ.

The post Ο Φέντερερ προπονητής; Γιατί όχι… appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα