Έγραψε ιστορία ο Αλιασίμ – VIDEO

O νεαρότερος ημιφιναλίστ στην ιστορία του Miami Open έγινε ο Φίλιξ-Οζέρ Αλιασίμ

Πριν δύο μήνες είχε επικεντρωθεί στα τουρνουά του ATP Challenger , ρίχνοντας απλά κάποιες κλεφτές ματιές στο ATP Tour (κάποιες wild card και λίγα qualification).

Μετά, όμως, την τρελή κούρσα στο Ριο ντε Τζανέιρο και την

είσοδο στο Top100, ο Φίλιξ-Οζέρ Αλιασίμ συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο και να αποδεικνύει ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα τενιστικά ταλέντα των τελευταίων ετών!

Μόλις στα 18 του χρόνια (18.5 για την ακρίβεια), ο Καναδός άσος βρίσκεται στα ημιτελικά του Miami Masters, μετά τη σπουδαία νίκη με 7-6(3), 6-2 επί του Μπόρνα Τσόριτς στα προημιτελικά της Τετάρτης την οποία συνδύασε και με νέα εντυπωσιακή εμφάνιση.

Αυτή ήταν η 5η νίκη του Αλιασίμ κόντρα σε τενίστες του Top20, σε ισάριθμες συναντήσεις (!!) και σημαίνει ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, ο χαρισματικός τενίστας θα μπει στην πρώτη 35αδα της παγκόσμιας κατάταξης!

Στα ημιτελικά του Μαϊάμι, ο Φίλιξ-Οζέρ Αλιασίμ θα αντιμετωπίσει τον υπερασπιστή του τίτλου και Νο9 στον κόσμο, Τζον Ίσνερ ο οποίος κέρδισε δύσκολα 7-6(1), 7-6(5) στον άλλο προημιτελικό της Τετάρτης.

“Παίζοντας με τον Μπόρνα που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο, δεν περίμενα να κερδίσω. Περίμενα ένα ματς, όπως στο πρώτο σετ, κλειστό. Όμως, το 2ο σετ με εξέπληξε. Ένιωσα ότι είχα πάντα ένα προβάδισμα απέναντί του. Ένιωσα άνετα εκεί έξω από τις πρώτες μπάλες” είπε ο Αλιασίμ o οποίος προέρχεται από τα προκριματικά του Miami Open και μετράει 7 σερί νίκες!

Στο εναρκτήριο σετ, ο Αλιασίμ είχε το πάνω χέρι, όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το προβάδισμα με break (4-2), ούτε το set point που είχε στο 5-4, όταν ο Τσόριτς σέρβιρε για να παραμείνει στο σετ.

Τελικά, ο Καναδός πήρε το προβάδισμα στο σκορ με ένα πολύ δυνατό tie break που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του.

Συνεχίζοντας πολύ σταθερά από τη βασική γραμμή και εκμεταλλευόμενος κάθε ευκαιρία για επίθεση μέσα απ’το court, ο Αλιασίμ έλεγχε το σερβίς του Τσόριτς και με δύο συνεχόμενα breaks στο ξεκίνημα του 2ου σετ, πήρε προβάδισμα 4-0 τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς.

ATP MIAMI OPEN DRAW | OOP (-6h) | TV SCHEDULE

The post Έγραψε ιστορία ο Αλιασίμ – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα