Μόναστιρ: Νίκη στην πρεμιέρα για Σ. Σακελλαρίδη

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά ITF των 15.000 δολαρίων που διεξάγεται στο Μόναστιρ της Τυνησίας, με τον Έλληνα τενίστα να επικρατεί του 19χρονου Πορτογάλου Περέιρα Τιάγκο με 3-6, 6-3, 6-2 σε μια αναμέτρηση που κράτησε 2 ώρες και 2 λεπτά. 

Ο Νο3 του ταμπλό τελείωσε το ματς με 7 άσους (4 διπλά λάθη) και 84% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (31/37), ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 4 από τις συνολικά 7

ευκαιρίες που είχε για break. 

Στο 1ο set ο Σακελλαρίδης προηγήθηκε με break (3-2), όμως από εκεί και πέρα ακολούθησαν τέσσερα διαδοχικά κερδισμένα games για τον Τιάγκο και με δύο breaks, αλλά και δύο holds έφτασε στο 6-3 και στο 1-0. 

Στο 2ο set ο 19χρονος Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με 3-0 έχοντας φτάσει και πάλι πρώτος σε break (2-0) ωστόσο αυτή τη φορά κατάφερε να διατηρήσει το πλεονέκτημα και με “σύμμαχο” το service του έκανε το 6-3 ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Ο Σακελλαρίδης είχε ακόμα καλύτερο ξεκίνημα στο decider set καθώς με break και δύο holds έφτασε στο 3-1, ενώ στη συνέχεια με ένα ακόμα break έκανε το 4-1 και αμέσως μετά το 5-1 για να φτάσει στην πρόκριση για τη φάση των “16” εκεί όπου θα αντιμετωπίσει είτε τον Γάλλο Αρθούρ Μπουκέ, είτε τον Ιταλό Λούκα Φαντίνι. 

Αντίθετα με τον Στέφανο Σακελλαρίδη τα αδέλφια του Μιχάλης και Δημήτρης δεν κατάφεραν να προκριθούν στο κυρίως ταμπλό με τον πρώτο να χάνει από τον Ρώσο Ιγκόρ Κουντριάσοφ με 6-2, 6-7(4), 10-4, ενώ ο Δημήτρης Σακελλαρίδης σταμάτησε πάνω στον Ρώσο Αλεκσάντρ Λομπανόφ γνωρίζοντας την ήττα με 6-2, 6-4. 

Στα διπλά ο Δημήτρης Σακελλαρίδης, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα κατέκτησε τον πρώτο του ITF τίτλο στο Μόναστιρ, ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του καθώς μαζί με τον Ταϊλανδό Μάξιμους Τζόουνς επικράτησαν των Λεόν Φορμέλα (Γερμανία) και Εντουάρτ Βιγιοσλάντα (Γαλλία) με 6-2, 6-1 σε μόλις 49 λεπτά. 

The post Μόναστιρ: Νίκη στην πρεμιέρα για Σ. Σακελλαρίδη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα