Κύργιος: “Μισούσα το τένις όταν ήμουν μικρός” (vid)

Ο Νικ Κύργιος μοιράστηκε ορισμένες από τις πρώτες παιδικές του αναμνήσεις και τα πρώτα βήματά του στο τένις. Αναφέρθηκε στη μητέρα του και την προσπάθειά της να τον μυήσει στο άθλημα παρά την αρχική του απροθυμία.

Μιλώντας στο podcast “On Purpose with Jay Shetty” o Αυστραλός αποκάλυψε ότι ήταν ένα υπέρβαρο παιδί και ανέφερε ότι η μητέρα του ήταν εκείνη που τον…έσερνε στα γήπεδα τένις και τον έκανε να μάθει το άθλημα. 

“Μισούσα το τένις όταν ήμουν μικρός. Ήμουν υπέρβαρος ως παιδί και η μητέρα μου επέμενε

να ασχοληθώ με κάποιο άθλημα προκειμένου να είμαι πιο δραστήριος. Θυμάμαι με έσερνε στα τοπικά γήπεδα και έκλαιγα όλη μέρα. Το μισούσα πραγματικά. Δεν ήθελα να ήμουν εκεί.”

Ο φιναλίστ του Wimbledon το 2022 πρόσθεσε ότι όλα άλλαξαν, αποφασίζοντας να ασχοληθεί με το τένις, από τη στιγμή που ο-τότε-προπονητής του εντόπισε το ταλέντο του. 

“Μέτα από μερικές εβδομάδες, ο προπονητής είπε ότι αντιλαμβάνομαι πολύ γρήγορα το άθλημα. Και τότε υποθέτω ότι ήταν μια καθοριστική στιγμή για μένα. Από τότε αυτός ο προπονητής ήταν σαν να έβλεπα του γονείς μου.”

Ο Κύργιος μίλησε επίσης και για το δύσκολο ξεκίνημα και τις οικονομικές δυσκολίες. “Θυσιάστηκαν για μένα. Ξέρετε, ο μπαμπάς μου και η μαμά μου δεν είχαν τίποτα μεγαλώνοντας και με έβλεπαν ως το άτομο της οικογένειας που θα μπορούσα να τους βοηθήσω και τελικά κατάφερα να βοηθήσω την οικογένειά μου και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό.”

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Αυστραλός απέσυρε τη συμμετοχή του από το πρώτο Grand Slam της σεζόν που διεξάγεται στη χώρα του, για 2η συνεχόμενη χρονιά. 

“Είναι πολύ απογοητευτικό για μένα αλλά δεν θα μπορέσω να παίξω στο Australian Open. Προφανώς είναι σπαρακτικό. Έχω σπουδαίες αναμνήσεις εκεί και ήθελα πολύ να είμαι έτοιμος γι’ αυτό το τουρνουά. Θα χρειαστώ επιπλέον χρόνο”

The post Κύργιος: “Μισούσα το τένις όταν ήμουν μικρός” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα