Οι 5 πιο εμβληματικές ρακέτες από το 2000

Στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο του τένις οι ρακέτες έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του αθλήματος, ωστόσο 5 ήταν αυτές που μπορούν να χαρακτηριστούν ως οι πιο εμβληματικές. 

Τι τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν εισαχθεί αρκετά μοντέλα ρακετών με πολλά από αυτά να έχουν δημοφιλία και αναγνώριση επηρεάζοντας το στιλ του παιχνιδιού. Ωστόσο μόνο λίγες από αυτές παρέμειναν δημοφιλείς αυτά τα χρόνια. Πάμε να τις δούμε. 

5. Prince O3 White 

Μια από τις πιο εντυπωσιακές (τεχνολογικά) ρακέτες των τελευταίων 20 ετών, η Ο3 αναπτύχθηκε από την Prince για να παρέχει μεγαλύτερη

ισχύ και σταθερότητα στον παίκτη, με την πιο εμβληματική της σειράς να είναι ίσως η λευκή που αγωνιζόταν η Μαρία Σαράποβα. 

4. Wilson Pro Staff Tour 90&95 

Το τένις ουσιαστικά αλλάζει την δεκαετία του 2000 κι ενώ μια ρακέτα με τις βαριές προδιαγραφές της ProStaff Tour 90 έμοιαζε παρελθόν, αντ’ αυτού η Wilson σχημάτισε μια εξαιρετική “γέφυρα” μεταξύ παλιού και νέου στιλ επιθετικού τένις που συνδύαζαν άψογα τη σύγχρονη τεχνολογία με τις ξεπερασμένες προδιαγραφές. Η Tour 90 ήταν η επιλογή του Ρότζερ Φέντερερ για όλα τα χρόνια που κυριάρχησε στο άθλημα τη δεκαετία του 2000 με το μοντέλο 95 να είναι ίσως το πιο ρεαλιστικό μέγεθος κεφαλιού της ρακέτας και συνεχίζει να αποτελεί επιλογή πολλών επαγγελματιών παικτών σήμερα. 

3. Head Radical

Με την… έγκριση του θρυλικού Αμερικανού τενίστα Αντρέ Αγκάσι, η Head Radical ήταν σημείο κατατεθέν στη δεκαετία του 2000. Μια άνετη σταθερή ρακέτα με πολλές εκδόσεις που ταιριάζει σε κάθε τύπο παιχνιδιού, ήταν δημοφιλής τόσο στους περιστασιακούς, όσο και στους προχωρημένους παίκτες του τένις. 

Ο Άντι Μάρεϊ πήρε τη…σκυτάλη από τον Αγκάι ως κύριος υποστηρικτής των Head Radical, αλλά αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι και ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεκίνησε την καριέρα του με την Head Radical Liquidmetal Tour. 

2. Babolat Aeropro Drive

Προσθέτωντας στην ήδη επιτυχημένη σύνθεση των Pure Drive και Pure Control, η Babolat Drive έγινε αμέσως δημοφιλής χάρη στην τεράστια άνοδο ενός νεαρού του…Ράφα Ναδάλ, τον οποίον είχε στο μυαλό της η Babolat κατά την ανάπτυξη της ρακέτας. 

Παρόμοια με την Pure Drive, η Aeropro Drive ήταβν μια ελαφριά ρακέτα και αρκετά “φιλική” για ένα νέο παιχνίδι προσφέροντας στον παίκτη υψηλότερες ταχύτητες περιστροφής στην μπάλα (spin) χάρη στο αεροδυναμικό πλαίσιο που αγαπήθηκε από την παγκόσμια κοινότητα τένις και εξακολουθεί να έχει θέση στο άθλημα μέχρι και σήμερα. 

1. Babolat Pure Drive 

Ίσως η πιο εμβληματική ρακέτα της δεκαετίας του 2000, η Pure Drive κυριάρχησε στον κόσμο του τένις. Έγινε αμέσως η ρακέτα αρκετών τενιστών αγαπημένων στο κοινό, όπως ο Άντι Ρόντικ με την μαύρη και μπλε Pure Drive να φτάνει στα χέρια των φίλων του τένις σε όλο τον κόσμο. Μια ελαφριά και δυνατή ρακέτα εύκολη σε κάθε είδος παιχνιδιού κατασκευασμένη με στόχο να βελτιώσει το baseline game των παικτών. 

The post Οι 5 πιο εμβληματικές ρακέτες από το 2000 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα