Μεξικανικές Αρχές σε παίκτες: “Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στο Ακαπούλκο!”

Οι παίκτες που θα πάρουν μέρος στο 500άρι τουρνουά του Ακαπούλκο έχουν προειδοποιηθεί από τις μεξικανικές Αρχές ότι δεν θα πρέπει να μετακινηθούν πέρα των οργίων του Mexican Open αυτήν την εβδομάδα στο Ακαπούλκο λόγω των αυξημένων επιπέδων εγκληματικότητας στην πόλη. 

Οι Αρχές επισήμαναν με έναν mail παίκτες, ομάδες και προσωπικό της ATP να περιορισουν τις μετακινήσεις τους στους χώρους του ξενοδοχείου και τους χώρους που θα διεξαχθεί το τουρνουά, καθώς και να χρησιμοποιούν

μόνο τα οχήματα της διοργάνωσης για τη μεταφορά τους. 

Οι διοργανωτές ανησυχούν για το υψηλό επίπεδο εγκληματικότητας που δημιούργησε ο τυφώνας Otis τον περασμένο Οκτώβριο, με πολλές εγκαταστάσεις να έχουν καταρρεύσει με το πλιάτσικο, αλλά και οι αναταραχές στους δρόμους να είναι καθημερινό φαινόμενο. 

“Το Arena GNP, ο χώρος διεξαγωγής του Mexican Open of Tennis και το ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει τους παίκτες λειτουργούν κανονικά για τη διεξαγωγή του τουρνουά.”, ανέφεραν οι διοργανωτές. “Από την περασμένη Τρίτη δεχόμαστε παίκτες στο Ακπούλκο και οι οποίοι είχαν ήδη την ευκαιρία να προπονηθούν στο γήπεδο.”

Θυμίζουμε ότι στο τουρνουά συμμετέχει και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αλλά και οι Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Χόλγκερ Ρούνε και Άλεξ ντε Μινόρ, όπως και οι Βρετανοί Κάμερον Νόρι, Ντάνιελ Έβανς και Τσακ Ντρέιπερ. 

“Δεν είναι ασυνήθιστο για τους παίκτες να λαμβάνουν συμβουλές ασφαλείας από την ATP ως προληπτικό μέτρο στα περισσότερα 250άρια τουρνουά σε ATP Tour και Challanger Tour. Είμαστε βέβαιοι ότι το τουρνουά πληροί τα πρότυπα μια πετυχημένης διοργάνωσης.”

Από την άλλη οι οδηγίες του υπουργείο εξωτερικού της Βρετανίας στους Βρετανούς παίκτες, δίνουν μια πιο… ανησυχητική νότα  για τα όσα συμβαίνουν στο Ακαπούλκο. 

“Υπάρχει παρουσία οργανωμένου εγκλήματος σε όλη την πολιτεία συμπεριλαμβανομένου και του Ακαπούλκο. Υπήρξαν περιπτώσεις ένοπλου εγκλήματος με πυροβολισμούς και εκτελέσεις τόσο εντός, όσο και εκτός των τουριστικών περιοχών στο Ακαπούλκο και σε άλλες περιοχές της χώρας.”

Να σημειωθεί ότι το φετινό τουρνουά ήταν πολύ κοντά στο να ακυρωθεί λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε ο ισχυρότερος τυφώνας του Ειρηνικού που έχει καταγραφεί ποτέ στην ξηρά, με το Arena GNP Seguros που φιλοξενεί το τουρνουά από το 2022 να έχει σχεδον καταστραφεί. 

Ωστόσο, οι διοργανωτές τον περασμένο Δεκέμβριο έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι θα είναι έτοιμοι για να φιλοξενήσουν μερικούς από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Νωρίτερα μέσα στη εβδομάδα μεξικανική εφημερίδα ανέφερε ότι οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί κατά 97% και κόστισαν πάνω από 9εκ λίρες. 

Όμως η ευρύτερη υποδομή στην πόλη εξακολουθεί να υποφέρει με τις ζημιές σε εγκαταστάσεις και σπίτια να μην έχουν ακόμα αποκατασταθεί.

Το τουρνουά στο Ακαπούλκο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 26 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου. 

The post Μεξικανικές Αρχές σε παίκτες: “Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στο Ακαπούλκο!” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα