Τσιτσιπάς: Έτσι επιστρέφει στο Top-10

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στα ημιτελικά του Λος Κάμπος για 2η σερί χρονιά, μετά τη νίκη του κόντρα στον Αμερικανό και Νο100 του κόσμου Αλεκσάνταρ Κοβάτσεβιτς. Ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τα ξημερώματα του Σαββάτου (04:00 GR) τον Κάσπερ Ρουντ, με στόχο τη νίκη που θα τον φέρει ένα βήμα από την υπεράσπιση του τίτλου.

Ωστόσο, εκτός από την πρόκριση στον 2ο σερί τελικό στο τουρνουά, ο Τσιτσιπάς θα έχει μια ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στο Top-10 επιστρέφοντας μία εβδομάδα μετά από την έξοδο του έπειτα από 5 συνεχόμενα

χρόνια. 

Ο Τσιτσιπάς αυτήν την ώρα έχει 3.080 βαθμούς, οι οποίοι με νίκη κόντρα στον Ρουντ θα γίνουν 3.145 μόλις 5 λιγότεροι από τον Τέιλορ Φριτς που βρίσκεται στο Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Έλληνας τενίστας θα μπορέσει να επιστρέψει στην 10άδα μόνο σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου, όπου με 3.230 βαθμούς θα ανέβει στο Νο9 ξεπερνώντας και τον Άλεξ ντε Μινόρ. 

Από την άλλη υπάρχει και το χειρότερο σενάριο, καθώς με ήττα από τον Ρουντ θα υποχωρήσει μία ακόμα θέση και θα βρεθεί στο Νο12, καθώς θα τον ξεπεράσει ο Νορβηγός που αυτή τη στιγμή με 3.055 βαθμούς βρίσκεται μόλις 25 βαθμούς πίσω από τον Τσιτσιπά. Από εκεί και πέρα ο Τσιττσιπάς θα παραμείνει στο Νο11 για 2η εβδομάδα στην περίπτωση που πάρει την πρόκριση, αλλά ηττηθεί στον τελικό. 

LOS CABOS SINGLES DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-9h)

The post Τσιτσιπάς: Έτσι επιστρέφει στο Top-10 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα