Και εγένετο…WTA Tour!

Σας μπέρδευε ο διαφορετικός τρόπος ονομασίας της κατηγορίας διοργανώσεων σε αντρικό και γυναικείο τένις; Δεν θα σας μπερδεύει πια μιας και η WTA εναρμόνισε πλήρως τις κατηγορίες διοργανώσεων της με την ATP!

Μία πάρα πολύ καλή κίνηση που “εναρμονίζει” τα δύο παγκόσμια τουρ, ATP και WTA, μόλις πραγματοποιήθηκε!

Ο επί χρόνια διαφορετικός τρόπος κατηγοριοποίησης των τουρνουά σε άντρες και γυναίκες δημιουργούσε ένα εύλογο μπέρδεμα στους φίλους

του τένις και, αρχής γενομένης από το 2021, η συγκεκριμένη σύγχυση μένει οριστικά στο παρελθόν!

Η WTA Tour, με καινούρια πια logo και πλήρως εναρμονισμένη με την ATP Tour διαθέτει πια τα αντίστοιχα τουρνουά της ATP με την ίδια μορφή κατηγοριοποίησης.

Και μιλάμε για τα WTA 1000 (τα οποία περιλαμβάνουν τα μέχρι τώρα Premier Mandatory και Premier 5 τουρνουά), τα WTA 500 (πρώην Premier 700), τα WTA 250 (πρώην International) και WTA 125 (πρώην 125Κ series)!

Μιλάμε δηλαδή για πλήρη αντιστοίχιση με όσα βλέπουμε στην ATP, κάτι που διευκολύνει τους θεατές σε πολλά επίπεδα, όπως παραδείγματος χάριν, στη σημαντικότητα των τουρνουά και στους βαθμούς κατάταξης που δίνουν.

“Οι θεατές αντιδρούν πολύ θετικά στην “ενοποίηση” στη μορφή των δύο τουρ. Βλέπουμε πόσο πολύ στηρίζουν τα combined τουρνουά που είναι τα κορυφαία σε επισκεψιμότητα και τηλεθέαση. Η ίδια ονοματοδοσία κάνει το προϊόν της WTA ακόμα πιο ελκυστικό, κατανοητό και προσβάσιμο σε όλους” ανέφερε η Μίκι Λόλερ, πρόεδρος της WTA!

Κώστας Αϊτάκης

The post Και εγένετο…WTA Tour! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα