Μπερετίνι: “Υπέροχη περίοδος για το ιταλικό τένις!”

Ο Ματέο Μπερετίνι παραδέχτηκε ότι η φετινή σεζόν δεν ήταν και η καλύτερη της καριέρας του, ωστόσο, θεωρεί απίθανη αυτήν την περίοδο για το ιταλικό τένις!

Ο Ματέο Μπερετίνι δεν κατάφερε, ουσιαστικά ποτέ, τη φετινή σεζόν να βρει ρυθμό στο παιχνίδι του, σε μια, ούτως ή άλλως, διακεκομμένη αγωνιστική δράση, ωστόσο τερμάτισε τη σεζόν εντός του Τοπ10 (Νο10)!

Με εννιά νίκες και έξι ήττες ολοκλήρωσε το 2020 ο Μπερετίνι που είχε μια θαυμάσια σεζόν το 2019 με δύο τίτλους (Στουτγκάρδη,

Βουδαπέστη), την τρομερή πορεία μέχρι τα ημιτελικά του US Open και την παρθενική του συμμετοχή στο ATP Finals!

“To 2020 ήταν μια ταλαιπωρία σε γενικές γραμμές για μένα. Δεν ξεκίνησα τη σεζόν μου καλά. Ήμουν τραυματισμένος και έδινα εξαρχής μάχη και με το χρόνο ώστε να είμαι έτοιμος. Όταν όντως ήμουν έτοιμος, ήρθε η πανδημία!”.

“Δεν ήμουν έτοιμος να φανώ αντάξιος της κατάταξης μου. Ό,τι έκανα το 2019 το άξιζα, αλλά χρειάζεται χρόνος για να το υπερασπιστείς και φέτος δεν τον πήρα. Δεν βρήκα ποτέ ρυθμό”.

Βλέποντας, πάντως, συνολικά τέσσερις Ιταλούς μέσα στο Τοπ40 (Μπερετίνι, Φονίνι, Σονέγκο, Σίνερ), ο Μπερετίνι είναι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον του ιταλικού τένις που περιστρέφεται φυσικά γύρω από τον Σίνερ.

“Τι εντυπωσιακή χρονιά είχε! Είναι ώριμος! Στην ηλικία του, δεν διανοούμουν καν ότι θα κέρδιζα ένα ΑΤP αγώνα! Έχει ξεκάθαρο πλάνο για το μέλλον. Νιώθεις ότι με κάθε αγώνα του γίνεται καλύτερος. Έτσι, θα φτάσει σίγουρα στο κορυφαίο επίπεδο”.

Η προοπτική του ATP Finals σε ιταλικό έδαφος (Τορίνο) δίνει ένα έξτρα κίνητρο σε κάθε Ιταλό κορυφαίο τενίστα να δώσει το παν ώστε να βρίσκεται εκεί!

“Είναι υπέροχη περίοδος για το ιταλικό τένις. Ελπίζω να προκριθώ στο ATP Finals το 2021! Θα είναι τέλειο για το ιταλικό τένις να προκριθούν εκεί Ιταλοί! Βλέπω νεαρούς Ιταλούς τενίστες με πολύ ταλέντο, βλέπω πολύ κόσμο στην Ιταλία να αγαπάει το τένις!” ανέφερε ο Μπερετίνι.

Κώστας Αϊτάκης

The post Μπερετίνι: “Υπέροχη περίοδος για το ιταλικό τένις!” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα