Τζόκοβιτς: 5 Τίτλοι που κέρδισε, σώζοντας match point

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο άνθρωπος, που ακόμη και όταν βρίσκεται με τη πλάτη στο τοίχο, θα βρει τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσει τη κατάσταση υπέρ του, κάτι το οποίο έχει κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν, κερδίζοντας παράλληλα και έναν σπουδαίο τίτλο.

Όταν μιλάμε για τον 33χρονο Σέρβο, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά σε ένα παιχνίδι, καθώς ο Τζόκοβιτς έχει δείξει πολλές φορές πώς ακόμη και όταν όλα τα σενάρια φαντάζουν κατά του, θα βρει το μαγικό τρόπο να φέρει τα πράγματα τούμπα.

Στο παρακάτω θέμα θα αναφερθούμε σε πέντε περιπτώσεις, που το Νο.1 στο κόσμο, μπόρεσε

και έσωσε Match Points, οι οποίοι του απέφεραν και έναν τίτλο, είτε σε εκείνο το παιχνίδι, είτε λίγο αργότερα στο τουρνουά.

Ντόχα, Ημιτελικός 2017 με Βερντάσκο

Ήταν το 2017 στο τουρνουά της Ντόχα, στον ημιτελικό κόντρα στον Φερνάντο Βερντάσκο, όταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκονταν με 1-0 σετ πίσω και 6-2 στο tie break για το δεύτερο σετ. Τότε, ο Σέρβος ενεργοποίησε το «beast mode» και κατάφερε όχι μόνο να επιστρέψει και να κερδίσει το δεύτερο σετ με 7-6(7), αλλά και στη συνέχεια να πάρει ολοκληρωτικά το παιχνίδι για να φτάσει στον τελικό και εν τέλη να κατακτήσει το τουρνουά, κερδίζοντας τον Άντι Μάρει.

Ντουμπάι, Ημιτελικός 2020 με Μονφίς

Σε έναν ακόμη σπουδαίο ημιτελικό ο Νόβακ Τζόκοβιτς στάθηκε στα πόδια του ακόμη και όταν αντιμετώπισε τρία Match Points κόντρα στον Γκαέλ Μονφίς και ενώ βρισκόταν πίσω με 6-3 στο tie break του δεύτερου σετ, κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς και να είναι αυτός που παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό στο Όπεν του Ντουμπάι. Στον μεγάλο τελικό κατάφερε να επικρατήσει του Στέφανου Τσιτσιπά με 6-3, 6-4.

Σαγκάη, Τελικός 2012 με Μάρεϊ

Για το Masters της Σανγκάη στον τελικού του 2012, ο Άντι Μάρεϊ καταφέρνει να πάρει το πρώτο σετ με 7-5 και να είναι μακριά ένα μόλις σετ από την κατάκτηση του τουρνουά. Το δεύτερο σετ οδηγείται στο tie break, ο Βρετανός προηγείται με 5-4 games, σερβίρει για το ματς, έχει μπροστά του πέντε ευκαιρίες για να το κερδίσει, όμως ακόμη και έτσι ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπόρεσε να βρει τα ψυχικά αποθέματα και τα χτυπήματα για να επιστρέψει αρχικά παίρνοντας το δεύτερο σετ με 7-6(11) και να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή στο τρίτο σετ με 6-3 και να πάρει τον πρώτο του τίτλο στη Σανγκάη.

Wimbledon, Τελικός 2019 με Φέντερερ

Σε έναν σπουδαίο τελικό ανάμεσα στον Ρότζερ Φέντερερ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο γρασίδι του Γουίμπλεντον, οι δύο τους οδηγούνται στο 5ο και πλέον καθοριστικό σετ, εκεί που ο Ελβετός και κάτοχος 20 grand slam, έχει μπροστά του δύο Match Points και το σερβίς στα χέρια του με 40-15 μπροστά, όμως κάτι του έλειπε και πάλι κόντρα στον Σέρβο. Ο Νο.1 στο κόσμο Νόλε, περνώντας ένα εντυπωσιακό passing shot winner αρχικά και στη συνέχεια οδηγώντας τον αντίπαλο του σε αβίαστα λάθη κερδίζει το game και στη συνέχεια θα είναι αυτός που καταφέρνει να κερδίσει το παιχνίδι στο tie break με 13-12(3). Ήταν το 5ο grand slam του Σέρβου στο Γουίμπλεντον.

US Open, 2011 ημιτελικός με Φέντερερ

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον απίστευτο ημιτελικό του 2011 στο Us Open, όπου ο Ρότζερ Φέντερερ βρέθηκε ξανά μια ανάσα από την νίκη, όμως απέναντι του και πάλι είχε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος στο τελευταίο και καθοριστικό σετ, όντας με δύο Match Point στη πλάτη του και τον Ελβετό να σερβίρει στο 5-3, όχι μόνο έκανε το μπρέικ, αλλά πήρε τέσσερα συνεχόμενα games για να είναι αυτός που καταφέρνει να φτάσει στον μεγάλο τελικό απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ και να κερδίσει και το τρόπαιο στο φινάλε.

Tα στιγμιότυπα όλων των αγώνων βρίσκονται στο παρακάτω βίντεο

The post Τζόκοβιτς: 5 Τίτλοι που κέρδισε, σώζοντας match point appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα