Οι αναβάτες MotoGP 2024 ανά ομάδα

Αναβάτες MotoGP 2024: Οι θέσεις στην υψηλότερη κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αγώνων Μοτοσικλέτας την επόμενη σεζόν είναι γεμάτες. Αναλυτικά θα δούμε όλες τις μεταγραφές από ομάδα, σε ομάδα και ποιοι αναβάτες βρέθηκαν στο τελικό πλέγμα του MotoGP για το 2024

Μεταγραφές – 2024 MotoGP grid – Λίστα MotoGP
Racers

Ο Francesco Bagnaia και ο Enea Bastianini θα οδηγήσουν ξανά με την Ducati Lenovo Team , ενώ  ο Marco Bezzecchi παραμένει στην Mooney VR46 Racing Team. Ο Johann Zarco φεύγει από την Prima Pramac Racing για την LCR Honda Castrol, ενώ  ο Jorge Martin θα είναι αναβάτης της Prima Pramac Racing το 2024, όπου ο Ισπανός θα συνεργαστεί με τον Franco Morbidelli . Ο Ιταλός κινείται στα μηχανήματα της Ducati αφού ο χρόνος του με τη Yamaha καταλήγει στο τέλος της τρέχουσας εκστρατείας.

Το μεγαλύτερο σημείο συζήτησης της ανόητης σεζόν περιστράφηκε γύρω από τη μετακόμιση του Marc Marquez στην Gresini Racing. Η είδηση ​​επιβεβαιώθηκε κατά την προετοιμασία για το Grand Prix της Ινδονησίας, καθώς ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής πρόκειται να παραταχθεί δίπλα στον αδερφό του Alex Marquez , ο οποίος θα εμφανιστεί ξανά στα μπλε το 2024! Ως αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής, ο Fabio Di Giannantonio έχασε τη θέση του στο Gresini, αλλά θα μετακομίσει στην ομάδα Mooney VR46 για την επόμενη χρονιά.

Οι θέσεις στην υψηλότερη κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αγώνων Μοτοσικλέτας την επόμενη σεζόν είναι γεμάτες.

Η παραπάνω βεβαιότητα προέκυψε αφού η Repsol Honda ανακοίνωσε την πρόσληψη του Luca Marini από το Mooney VR46

Ο Luca Marini έχει συμβόλαιο με τη Repsol Honda για δύο χρόνια και θα ενταχθεί στην ιαπωνική εργοστασιακή ομάδα μέχρι το MotoGP 2026.

Ο ίδιος ο Luca Marini εντάχθηκε στη Repsol Honda για να αντικαταστήσει τον Marc Marquez που έφυγε για τη δορυφορική ομάδα Gresini Racing.

Με την είσοδο του μικρότερου αδελφού του Valentino Rossi στην Repsol Honda, έμεινε μία θέση στο MotoGP 2024 στην ομάδα Mooney VR46. Ωστόσο, την ίδια μέρα, η VR46 διόρισε αμέσως ως αντικαταστάτη τον Fabio Di Giannantonio.

Ο Fabio Di Giannantonio μπαίνει στο VR46. Η θέση στην ομάδα VR46, την οποία την επόμενη σεζόν θα χορηγεί η ινδονησιακή εταιρεία Pertamina, ανήκει στον Fabio Di Giannantonio.

Η κομψή απόδοση του Fabio Di Giannantonio στην τελευταία σειρά του MotoGP 2023 τον έκανε να κοιτάξει να αντικαταστήσει τον Luca Marini.

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalΆνοιξαν οι συμμετοχές για το 22nd Motor Festival στο MEC Παιανίας – ΚάτοψηMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC Παιανίας

Στην επίσημη δήλωσή του, ο Fabio Di Giannantonio είπε ότι ήταν πολύ χαρούμενος που εντάχθηκε σε μια δυνατή ομάδα όπως η VR46 Racing Team.

«Μπορώ να μάθω πολλά και ανυπομονώ να αρχίσουμε να δουλεύουμε μαζί σε αυτό το έργο, μπορούμε να κάνουμε πολύ καλά πράγματα», είπε ο Fabio Di Giannantonio.

«Τις δύο τελευταίες σεζόν στο MotoGP έχω εξελιχθεί πολύ και σε αυτήν την ομάδα μπορώ σίγουρα να ωριμάσω περισσότερο και να πετύχω καλά αποτελέσματα».

“Είμαι ενθουσιασμένος, ανυπομονώ να γνωρίσω όλο το νέο μου προσωπικό και πλήρωμα και να αρχίσω να εργάζομαι στην πίστα. Ευχαριστώ όλους όσους το κάνατε δυνατό”, συνέχισε.

Αναβάτες MotoGP 2024: 2024 MotoGP grid – Λίστα MotoGP Racers

Aprilia

Aleix EspargaroMaverick Vinales

Δεν υπάρχουν αλλαγές αναβάτη από την Aprilia, με τους Aleix Espargaro και Maverick Viñales να παραμένουν με την εργοστασιακή στολή, ενώ οι Miguel Oliveira και Raul Fernandez συνεχίζουν με την ανεξάρτητη ομάδα.

Aprilia Racing : Aleix Espargaro & Maverick Viñales

Trackhouse Racing : Miguel Oliveira & Raul Fernandez

Ducati

Pecco BagnaiaEnea Bastianini

Gresini Racing

Alex MarquezMarc Marquez

LCR Honda

Takaaki NakagamiJohann Zarco

Έρχεται μια πολύ μεγάλη αλλαγή στη Honda καθώς για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, ο Marc Marquez δεν θα φορέσει τα χρώματα της Repsol Honda. Τόσο ο αναβάτης όσο και η ομάδα συμφώνησαν να χωρίσουν μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν, πράγμα που σημαίνει ότι ο Joan Mir θα συνεργαστεί με τον Luca Marini το 2024. Ο Ιταλός εντάσσεται από την ομάδα του Mooney VR46 με διετές συμβόλαιο και την πρώτη του ευκαιρία για πλήρη ποδήλατο εργοστασιακών προδιαγραφών.

Στην ομάδα LCR, ο Taka Nakagami έχει υπογράψει για άλλη μια σεζόν και θα έχει τον Johann Zarco στην άλλη πλευρά του κουτιού το 2024.

Yamaha

Fabio QuartararoAlex Rins

Με μόνο δύο μοτοσυκλέτες στο grid, γνωρίζουμε επίσης τι συμβαίνει στη Yamaha αφού ανακοινώθηκε πριν από το βρετανικό GP ότι ο Alex Rins (LCR Honda Castrol) θα συμμετάσχει στην Quartararo με το εργοστασιακό μπλε χρώμα για το 2024.

Η νέα εφαρμογή ταξί που τα σπάει… Taxi.gr με τρία κλικ, έχεις ταξί! Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;Motor Festival : Έκθεση αυτοκινήτου και Test Drive στο MEC ΠαιανίαςMotor Festival: Έκθεση μοτοσυκλέτας και Test Ride στο MEC ΠαιανίαςΑναβάτες MotoGP – Μεταγραφές – 2024 MotoGP grid – Λίστα MotoGP Racers – MotoGP Riders 2024

Pramac Racing

Jorge MartinFranco Morbidelli

KTM

Brad BinderJack Miller

Η Red Bull KTM Factory Racing θα παραταχθεί με τους Brad Binder και Jack Miller το 2024, με τον Binder να επεκτείνει το συμβόλαιό του έως το 2026 στο GP της Αυστρίας.

Ο Pol Espargaro (GASGAS Factory Racing Tech3), ο Augusto Fernandez (GASGAS Factory Racing Tech3) και ο Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) ήταν οι τρεις αναβάτες που συνδέθηκαν με μόλις δύο RC16 και τελικά, οι Fernandez και Acosta κέρδισαν. Ο Espargaro θα παραμείνει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν, αλλά θα μεταβεί σε διαφορετικό ρόλο.

Repsol Honda

Luca MariniJoan Mir

GASGAS Tech 3 KTM

Augusto FernandezPedro Acosta

RNF Aprilia

Miguel OliveiraRaul Fernandez

Mooney VR46

Marco BezzecchiFabio Di Giannantonio

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ημερολόγιο παρουσιάσεων MotoGP 2024Drive to Survive και ο θρύλος της F1, Guenther Steiner σε μια συνέντευξη βόμβαΣυνέντευξη: Η Cristina Gutiérrez κερδίζει το Dakar στο ChallengerF1 2024: Σας παρουσιάζουμε οδηγούς και ομάδες για το 2024

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα