Ένα πρώην Νο1, στο πλευρό του Νισικόρι

Ο πρώην Νο1 τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ στα διπλά, Μαξ Μιρνίι, θα βρίσκεται στο προπονητικό τιμ του Κέι Νισικόρι την ερχόμενη σεζόν…

Ο Ιάπωνας ανακοίνωσε την πρόσληψη του πολύπειρου Λευκορώσου, ο οποίος μόλις πριν λίγους μήνες εγκατέλειψε την επαγγελματική του καριέρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στα μικτά διπλά -με παρτενέρ την Αζαρένκα- και κάτοχος 10 Grand Slam

τίτλων, θα δουλέψει στο πλευρό του Μάικλ Τσανγκ τη νέα σεζόν, με απώτερο σκοπό να βοηθήσει τον Κέι Νισικόρι να αναρριχηθεί στο Tour.

Πρόκειται για μια άκρως ενδιαφέρουσα συνεργασία, μιας και ο 42χρονος έχει να επιδείξει σπουδαία καριέρα τόσο στα διπλά, όσο και στα μονά, όπου έφτασε το ρεκόρ καριέρας Νο18, το μακρινό 2003.

Ο Μιρνίι ήταν σπεσιαλίστας στο παιχνίδι κοντά στο φιλέ, σε κάτι δηλαδή, που υστερεί ο Νισικόρι και σίγουρα η πρόσληψή του μόνο τυχαία δεν είναι.

Καταλαβαίνει κανείς, πως ο Λευκορώσος θα προσπαθήσει να βελτιώσει τα ανεβάσματα του Ιάπωνα και να του δώσει την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση, να τελειώνει πόντους τους οποίους “χτίζει” όμορφα.

Σίγουρα, είναι μια κίνηση που δείχνει ότι ο Νισικόρι θέλει και σκοπεύει να φτάσει το “ταβάνι” του μέσα στο 2020, ώστε να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει, για να κατακτήσει κάποιο Grand Slam.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ένα πρώην Νο1, στο πλευρό του Νισικόρι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα