“Δριμύ” κατηγορώ τον Γάλλων κατά της ITF

Τόσο ο Γιανίκ Νοά όσο και παίκτες της ομάδας Davis Cup της Γαλλίας είναι απογοητευμένοι για το νέο φορμάτ αγώνων που θα ισχύσει στην διοργάνωση εθνικών ομάδων από το επόμενο έτος.

Η εντός έδρας ήττα της Γαλλίας από την Κροατία στον τελικό του τελευταίου, με αυτή τη μορφή τουλάχιστον, Davis Cup της ιστορίας, “πόνεσε” πολύ το γαλλικό “στρατόπεδο” που, μετά το ατυχές

αποτέλεσμα του τελικού “ξεσπάθωσε” κατά της ITF για τα σχέδια που έχει για τη διοργάνωση στο μέλλον!

Ήδη, ο Λούκα Πούιγ, που ηττήθηκε στο ματς της Κυριακής από τον Μάριν Τσίλιτς, ανακοίνωσε ότι αυτό ήταν το τελευταίο του ματς στη διοργάνωση και δεν σκοπεύει να εκπροσωπήσει τη Γαλλία στο νέο φορμάτ αγώνων!

“Αυτό ήταν το τελευταίο μου ματς στο Davis Cup. Δεν θα παίξω στην καινούρια διοργάνωση και δεν αλλάζει η γνώμη μου” ανέφερε φανερά εκνευρισμένος και από την ήττα του ο 24χρονος Γάλλος.

Τα ίδια περίπου ισχύουν και για τον “θρύλο” του Γαλλικού τένις αλλά και του Davis Cup, Γιανίκ Νοά, που, για αυτόν, το Davis Cup μόλις “πέθανε”.

“Όλοι ξέρουμε ότι η νέα διοργάνωση θα είναι κάτι άλλο. Γιατί δεν λέμε στον κόσμο την αλήθεια; Ποτέ δεν θα υπάρξει ξανά η ατμόσφαιρα του Davis Cup. Θα είναι κάτι άλλο. Ελπίζω μόνο να μην το ονομάσουν Davis Cup, θα είναι ιεροσυλία. Το να παίζεις best of three αγώνα δεν είναι το Davis Cup. Το να παίζεις σε ουδέτερη έδρα δεν είναι Davis Cup. Οπότε όσοι λένε ότι αυτό είναι Davis Cup είναι κοινοί ψεύτες” ανέφερε ο επίσης φορτισμένος ομοσπονδιακός προπονητής της Γαλλίας που θα φύγει στο τέλος της σεζόν από τη θέση του παραχωρώντας την στην Αμελί Μορεσμό.

Θυμίζουμε ότι η νέα διοργάνωση θα περιλαμβάνει 18 ομάδες και θα ολοκληρώνεται σε μια εβδομαδιαία διοργάνωση η πρώτη εκδοχή της οποίας θα λάβει χώρα στην Caja Majica της Μαδρίτης στις 18-24 Νοεμβρίου 2019.

Κώστας Αϊτάκης

The post “Δριμύ” κατηγορώ τον Γάλλων κατά της ITF appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα