Απίθανος Χούρκατς “εκτέλεσε” τον Φέντερερ (vids)

20:12 7/7/2021 - Πηγή: Tennis24

Ο Χούμπερτ Χούρκατς πραγματοποίησε απίθανη εμφάνιση κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ και χωρίς να χάσει set… “σκούπισε” τον Ελβετό θρύλο, παίρνοντας ιστορική πρόκριση για τον πρώτο Grand Slam ημιτελικό της καριέρας του.

Ο Νο14 του ταμπλό Πολωνός, μετά την παλικαρίσια ανατροπή σε βάρος του Ντανίλ Μεντβέντεφ στον 4ο γύρο, απέκλεισε και τον Ρότζερ Φέντερερ και συνεχίζει να εντυπωσιάζει με το παιχνίδι του στο γρασίδι.

Μετά από

μόλις μια ώρα και 50 λεπτά αγώνα, ο Χούρκατς κέρδισε τον ανήμπορο να ανταπεξέλθει στις “ρουκέτες” που εξαπέλυε, Φέντερερ, με 6-3, 7-6(4), 6-0 και θα αντιμετωπίσει τον Ματέο Μπερετίνι στα ημιτελικά του Wimbledon Championships.

And they say to never meet your heroes…@HubertHurkacz knocks out his idol, eight-time champion Roger Federer, in straight sets to advance to his first Grand Slam semi-final#Wimbledon pic.twitter.com/Qri1uriPDF

Wimbledon (@Wimbledon) July 7, 2021

Αυτήν ήταν η 5η φορά που ο Φέντερερ έμεινε εκτός συνέχειας Wimbledon από την προημιτελική φάση, με τον Πολωνό να πανηγυρίζει την παρθενική του πρόκριση σε τελική “4αδα” Major, στην 13η του προσπάθεια.

Η εμφάνιση που έκανε ο Ρότζερ, δεν ήταν σε καμία περίπτωση κοντά σε αυτές που πραγματοποίησε απέναντι στον Σονέγκο και τον Νόρι, όμως ο Χούρκατς, δεν του άφησε και περιθώρια να βρει τον εαυτό του.

Μαγική παρουσία είχε ο Πολωνός, στο πρώτο ever -ολόκληρο- ματς του στο κεντρικό court του All England Club και δεν χαρίστηκε δευτερόλεπτο στο είδωλό του, εκμεταλλευόμενος πλήρως την πολύ καλή ημέρα στην οποία βρέθηκε.

Με μόλις… 12 αβίαστα λάθη τέλειωσε τον αγώνα ο Χούρκατς, που πέτυχε 36 winners, εκ των οποίων οι 10 ήταν από άσους, ενώ κέρδισε 61/88 πόντους πίσω από το σερβίς του.

Σημείο κλειδί στον αγώνα, η επιστροφή του Χούρκατς στο 2ο set, όταν ο Φέντερερ προηγήθηκε με break (1-4). O 39χρονος Ελβετός δεν κατάφερε να μείνει ψύχραιμος, ώστε να ισοφαρίσει σε 1-1 και λίγες στιγμές αργότερα έχασε το tie-break με 7-4, για να βάλει στον εαυτό του πολύ δύσκολα.

Simply stunning, @HubertHurkacz #Wimbledon pic.twitter.com/uCy9mMKpdU

Wimbledon (@Wimbledon) July 7, 2021

Φυσικά, δεν είχε την ψυχολογία, το παιχνίδι και τις δυνάμεις για να επιστρέψει, όμως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, πως το τελευταίο set του Φέντερερ στο Wimbledon για φέτος -μπορεί και για πάντα- θα ολοκληρωνόταν με bagel κατά του.

Κι όμως, ο Χούρκατς κέρδισε 29/44 πόντους που παίχτηκαν στο 3ο κομμάτι του προημιτελικού και φιλοδώρησε τον κάτοχο 20 Grand Slam τίτλων, με ένα ιστορικό bagel.

WIMBLEDON MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-2h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Απίθανος Χούρκατς “εκτέλεσε” τον Φέντερερ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα