Τρία Grand Slams, 12 διαφορετικές ημιφιναλίστ!

12:54 7/7/2021 - Πηγή: Tennis24

Την Τρίτη (7/7) ολοκληρώθηκε η 4άδα του φετινού Wimbledon στο ταμπλό των γυναικών. Μια 4άδα παικτριών που… αλλάζει για 3ο συνεχόμενο Grand Slam, καθώς τόσο στη Μελβούρνη, όσο και στο Παρίσι η σύνθεση των ημιτελικών ήταν εντελώς διαφορετική χωρίς καμία παίκτρια να μπορέσει να βρεθεί στις “4” πάνω από μια φορά, τουλάχιστον για φέτος. 

Αυτό αναμφίβολα δείχνει και τη διαφορά που έχει η WTA με την ATP,

με το γυναικείο Tour να αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πιο απρόβλεπτο με τη λέξη “έκπληξη” ουσιαστικά να μην υφίσταται.

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι στα 3 Grand Slams της φετινής σεζόν, μόνο τέσσερις από την πρώτη 10άδα των seeded παικτριών, έχουν καταφέρει να “επιβιώσουν” μέχρι τα ημιτελικά, 2 στο Australian Open και άλλες 2 στο Wimbledon, ενώ στο Roland Garros οι 16 πρώτες seeded παίκτριες αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση πριν την ημιτελική φάση. 

Australian Open 

Η Τσέχα (Νο25 του ταμπλό), Καρολίνα Μούκοβα θα αφήσει εκτός ημιτελικών την Άσλεϊ Μπάρτι, η Αμερικανίδα (Νο22 του ταμπλό), Τζένιφερ Μπρέιντι την Τζέσικα Πεγκλούλα, ενώ οι άλλες 2 ημιφιναλίστ θα είναι η Ναόμι Οσάκα (Νο3) και η Σερίνα Γουίλιαμς (Νο10) με την Γιαπωνέζα, λίγο αργότερα, να κατακτά τον τίτλο κόντρα στην Μπρέιντι. 

Ημιφιναλίστ: Μούκοβα, Μπρέιντι, Οσάκα, Γουίλιαμς.

Roland Garros

Στο Παρίσι τα πραγματικά ήταν τραγικά, όσον αφορά τις seeded παίκτριες, καθώς καμία από τις πρώτες 16(!) δεν μπόρεσε να βρεθεί στα ημιτελικά, ενώ μόλις μια (Ίγκα Σφιόντεκ) έφτασε μέχρι τα προημιτελικά! 

Μάλιστα στην ημιτελική φάση του Παρισιού βρέθηκαν δύο non-seeded παίκτριες, με την μια εκ των δύο να κατακτά και το τρόπαιο. Αυτή δεν ήταν άλλη από την Τσέχα Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα, η οποία απέκλεισε στα προημιτελικά την 17χρονη Αμερικανίδα, Κόρι Γκοφ (Νο24), ενώ η Μαρία Σάκκαρη (No17), η μοναδική, από τις 33 seeded που έφτασε μέχρι εκεί μαζί με την Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα, σταμάτησε στα προημιτελικά την πορεία της Ίγκα Σφιόντεκ (Νο8).

Η Παβλιουτσένκοβα (Νο31) κέρδισε την Έλενα Ριμπάκινα (Νο21), ενώ η έτερη non-seeded παίκτρια, Ταμάρα Ζίντανσεκ επικράτησε στα προημιτελικά της Πάουλα Μπαντόσα (Νο33). Ο τίτλος πήγε στην Κρεϊτσίκοβα, που μετά τον επικό ημιτελικό κόντρα στην Σάκκαρη κέρδισε και την Παβλιουτσένκοβα στον τελικό.

Ημιφιναλιστ: Κρεϊτσίκοβα, Σάκκαρη, Παβλιουτσένκοβα, Ζίντανσεκ.

Wimbledon

Στο Wimbledon τα πράγματα ήταν πιο ομαλά σε σχέση με τις seeded παίκτριες, ωστόσο για ένα ακόμη Major η σύνθεση της 4άδας ήταν διαφορετική. Μπορεί στα ημιτελικά να βρίσκονται τρεις εκπρόσωποι από την πρώτη 10άδα, ωστόσο και πάλι τα πρόσωπα είναι άλλα.

Η Άσλεϊ Μπάρτι (Νο1) επικράτησε της non-seeded Άιλα Τομλιάνοβιτς, η Αρίνα Σαμπαλένκα (Νο2) της Ονς Ζαμπέρ (Νο21), η Καρολίνα Πλίσκοβα κέρδισε την επίσης non-seeded Ελβετίδα, Βικτόρια Γκόλουμπιτς.

Η μοναδική μη Top 10 παίκτρια, αλλά και η μόνη από τις “4” που έχει κατακτήσει τίτλο στο All England Club, Αντζελίκ Κέρμπερ (Ν25), επικράτησε στα προημιτελικά της Καρολίνα Μούκοβα (Νο19) που έφτασε πολύ κοντά για να γίνει η πρώτη που φτάνει σε 2 ημιτελικούς Grand Slam τη φετινή σεζόν. 

Ημιφιναλίστ: Μπάρτι, Κέρμπερ, Πλίσκοβα, Σαμπαλένκα. 

The post Τρία Grand Slams, 12 διαφορετικές ημιφιναλίστ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα