Μουράτογλου: “Η κλειστή οροφή δημιουργεί κινδύνους”

15:12 7/7/2021 - Πηγή: Tennis24

Ο Πάτρικ Μουράτογλου εμφανίστηκε σε δηλώσεις του προβληματισμένος, όσον αφορά την κλειστή οροφή των δύο κορτ του Wimbledon που κάνει το γρασίδι επισφαλή για τους παίκτες, με πολλούς από αυτούς να έχουν αρκετές πτώσεις κατά τη διάρκεια του φετινού τουρνουά. 

Τόσο ο Αντριάν Μαναρινό, όσο και η Σερίνα Γουίλιαμς υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν από το τουρνουά λόγω τραυματισμών που προκλήθηκαν από την ολίσθηση του κορτ, ενώ και άλλοι παίκτες έχουν κινδυνέψει με σοβαρούς τραυματισμούς. 

“Σαφώς και υπήρξε

ανησυχία για την Σερίνα”, δήλωσε ο Μουράτογλου, μετά από τον παιχνίδι του 1ο γύρου της Αμερικανίδας. 

“Αναμφίβολα ο τραυματισμός αυτός δεν σχετίζεται με αυτόν που είχε στον δεξιό μηρό, καθώς τον είχε πριν από το Roland Garros. Ναι, ήταν οδυνηρός στο Παρίσι, αλλά στο Λονδίνο είχε υπάρξει πλήρης αποκατάσταση. Δεν υπήρχε πρόβλημα.”

“Η ανησυχία μου προερχόταν από τις συνθήκες του εδάφους. Αυτό το κορτ ήταν επικίνδυνο από την αρχή του τουρνουά. Οι περισσότεροι είχαν πτώσεις τις πρώτες ημέρες στο κεντρικό κορτ και ο Νικ Κύργιος λίγο έλειψε να τραυματιστεί σοβαρά στο κορτ 1.”, τόνισε. 

“Ένα ακόμη παράδειγμα ήταν οι πτώσεις του Νόβακ Τζόκοβιτς στον 1ο γύρο. Αν δεν είχε αυτό το απίστευτο ελαστικό σώμα θα μπορούσε να είχε τραυματιστεί σοβαρά.”

Τόσο ο Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά και ο Άντι Μάρεϊ είχαν αρκετές πτώσεις κατά τη διάρκεια των πρώτων γύρων με τον Σκωτσέζο μάλιστα να ταλαιπωρείται από την επιφάνεια του κεντρικού κορτ. 

Ο Μουράτογλου συνεχίζοντας κατέθεσε τη δική του λύση συγκρίνοντας το Wimbledon με το τουρνουά στο Χάλε. 

“Τα πιο επικίνδυνα κορτ είναι αυτά με την οροφή. Αν ο εξωτερικός χώρος είναι βρεγμένος η υγρασία του εδάφους αντανακλά στην οροφή και την επιστρέφει στο έδαφος. Στο Χάλε για παράδειγμα υπάρχει επιδαπέδιος κλιματισμός όπου διατηρεί το γρασίδι στεγνό. Σαφώς και η οροφή στο Wimbledon είναι απαραίτητη, αλλά απαιτεί κι ένα σύστημα για να διατηρείται στεγνό το γρασίδι.”

The post Μουράτογλου: “Η κλειστή οροφή δημιουργεί κινδύνους” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα