US Open: Το γεμάτο προκλήσεις μονοπάτι του Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με βάση τη φόρμα και τις τρανταχτές απουσίες στη Νέα Υόρκη, είναι ανάμεσα στα ισχυρά φαβορί για την κατάκτηση του Αμερικανικού Όπεν.

Ο θρυλικός Νόβακ Τζόκοβιτς, ο φορμαρισμένος Ντανίλ Μεντβέντεφ και ο ανίκητος, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μετά, Αλεξάντερ Ζβέρεφ φαίνεται να έχουν ένα προβάδισμα στις πιθανότητες για τον τίτλο στο τελευταίο Grand Slam

της σεζόν, ωστόσο και ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται στην εξίσωση των φαβορί.

Μπορεί η προϊστορία του στη Νέα Υόρκη να μην είναι θετική, έχοντας από μια ήττα σε 1ο, 2ο και 3ο γύρο σε τρεις παρουσίες στο κυρίως ταμπλό του Αμερικανικού Όπεν, όμως όλα συνηγορούν ότι Στέφανος είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα στο Flushing Meadows.

Η κλήρωση του US Open αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον και θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν φέρθηκε με το γάντι στον 23χρονο άσο.

Από τον πρώτο, κιόλας, γύρο ο Τσιτσιπάς καλείται να παρουσιάσει το καλύτερό του πρόσωπο αφού η κληρωτίδα τον έφερε αντιμέτωπο με τον τρεις φορές Grand Slam πρωταθλητή, δύο συνεχόμενες φορές χρυσό Ολυμπιονίκη και πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Άντι Μάρει ο οποίος, μπορεί να πήρε τελευταία στιγμή την απευθείας συμμετοχή στο κυρίως ταμπλό (λόγω της απόσυρσης του Βαβρίνκα), ωστόσο παραμένει ένας πολύ ποιοτικός αντίπαλος, με τεράστια εμπειρία και ισχυρή θέληση για νίκες.

Πρόκειται για το πρώτο ραντεβού των δύο ανδρών στο tour αφού η άνοδος του Τσιτσιπά στην παγκόσμια κατάταξη, συνέπεσε με την πτώση και τη μακρά περίοδο εκτός ανταγωνισμού του 34χρονου Σκωτσέζου, λόγω σοβαρών προβλημάτων τραυματισμού.

Μετά, λοιπόν, την τριβή με το Big 3 και τις μονομαχίες με Τζόκοβιτς (2-6), Φέντερερ (2-2) και Ναδάλ (2-7), ήρθε η στιγμή ο Στέφανος να αντιμετωπίσει και τον 4ο της παρέας των πρώην Big 4.

Σε περίπτωση που κερδίσει τον Μάρει, ο Τσιτσιπάς θα συναντήσει στους “64” το νικητή του γαλλικού εμφυλίου μεταξύ του Πιερ-Ιγ Ερμπέ και του Αντριάν Μαναρινό. Κόντρα στον πρώτον μετράει δύο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις ενώ απέναντι στον αριστερόχειρα Γάλλο το σκορ είναι 1-1.

Στον 3ο γύρο ο Έλληνας πρωταθλητής διασταυρώνεται είτε με τον φορμαρισμένο Κάμερον Νόρι που τον κέρδισε πρόσφατα στον τελικό της Λυόν είτε τον Κάρλος Αλκαράθ που θα τον συναντήσει για πρώτη φορά.

Ουγκο Ουμπέρ και Κριστιάν Γκαρίν είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοι του Τσιτσιπά στους “16” του Αμερικανικού Όπεν, πριν το πιθανό ραντεβού στην 8αδα με τον δυσκολοκατάβλητο 5-Αντρέι Ρούμπλεφ ο οποίος έχει επίσης στο brucket του τους Κύργιο, Μπαουτίστα Αγκουτ και Αλιασίμ.

Στο κάτω μέρος του ταμπλό ξεχωρίζει το όνομα του Ντανίλ Μεντβέντεφ που τα τελευταία χρόνια παίζει το καλύτερό του τένις σε αυτή την περίοδο της χρονιάς, με τον Ρώσο να προέρχεται από την κατάκτηση του τίτλου στο Toronto Masters και την ήττα από τον Ρούμπλεφ στα ημιτελικά του Σινσινάτι.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Τσιτσιπάς έχει δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες μπροστά του. Αν καταφέρει να βρεθεί στη δεύτερη εβδομάδα του Νεοϋορκέζικου Major, σημαίνει ότι είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα στη Νέα Υόρκη.

Ο Στέφανος έχει αγωνιστεί στον τελικό του Roland Garros φέτος, έχει δύο ημιτελικές παρουσίες στο Australian Open και έναν 4ο γύρο στο Wimbledon.

US OPEN MEN’S SNIGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

The post US Open: Το γεμάτο προκλήσεις μονοπάτι του Τσιτσιπά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα