Rio Open: Πρωταθλητής ο Σεμπάστιαν Μπαέζ (vid)

Τον 5ο και σπουδαιότερο τίτλο, μέχρι τώρα, στην καριέρα του κατέκτησε ο Σεμπάστιαν Μπαέζ ο οποίος κέρδισε τον qualifier συμπατριώτη του, Μαριάο Ναβόνε στον τελικό του Rio Open.

Ο 23χρονος Αργεντινός, Νο30 της παγκόσμιας κατάταξης, κράτησε το καλύτερο για το τέλος και με μια επιβλητική εμφάνιση, επικράτησε 6-2, 6-1 του Ναβόνε, πανηγυρίζοντας τον τίτλο στο ATP 500 τουρνουά της Βραζιλίας.

“Απίστευτη όλη η εβδομάδα. Ένιωσα

πολύ καλά εδώ στη Βραζιλία. Μου θυμίζει την Αργεντινή λόγω του παθιασμένων θεατών, της ενέργειας. Στην περίοδο της off-season πέρασα μια εβδομάδα εδώ οπότε γνωρίζω το μέρος. Διασκέδασα σε κάθε μου στιγμή, μέσα κι έξω από το court” είπε ο Μπαέζ στην τελετή απονομής.

El momento en el que @sebaabaez7 se quedó con el título más importante de su carrera (por el momento)@RioOpenOficial | #RioOpen10Anospic.twitter.com/DQlXOGKgmW

ATP Tour en Español (@ATPTour_ES) February 25, 2024

Ο Ναβόνε, δεν είχε καταφέρει να πετύχει ATP νίκη πριν την έναρξη το Rio Open και προερχόμενος από τα προκριματικά, πέτυχε έξι σερί νίκες φτάνοντας στον τελικό της χωμάτινης διοργάνωσης. Στα ημιτελικά, ο 22χρονος Αργεντινός, έβγαλε εκτός υπεράσπισης το Νο2 του ταμπλό Κάμερον Νόρι.

Στον τελικό του Ρίο, ο Μπαέζ ήταν πολύ καλύτερος και μόνιμη απειλή στο σερβίς του συμπατριώτη του, πετυχαίνοντας έξι breaks σε 14 προσπάθειες.

Με τη νίκη του, ο Μπαέζ θα κερδίσει 9 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα ανέβει στο career high Νο30 της ATP Rankings.

Ρεκόρ καριέρας και για τον Μαριάνο Ναβόνε που πραγματοποίησε το εντυπωσιακότερο άλμα στο Top100 αφού από την 113η θέση από την οποία ξεκίνησε το τουρνουά, θα σκαρφαλώσει στο Νο60 του κόσμου, κερδίζοντας 53 θέσεις.

RIO OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW

The post Rio Open: Πρωταθλητής ο Σεμπάστιαν Μπαέζ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα