Φερέρ: “Ο Αλκαράθ είναι του ίδιου διαμετρήματος με τους Big-3”

Ο πρώην Νο3 του κόσμου, Νταβίντ Φερέρ πιστεύει ότι ο Κάρλος Αλκαράθ είναι του ίδιου διαμετρήματος με τους Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ τόνισε ότι δεν ανησυχεί για την αγωνιστική του κατάσταση (δεν έχει πάρει τίτλο από πέρσι στο Wimbledon), λέγοντας ότι “έχει πολύ χρόνο μπροστά του.”

“Είναι πολύ λογικό να θέλουμε να κερδίσει τα πάντα, αν και τον τελευταίο 1,5 χρόνο έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο κερδίζοντας δύο Grand Slam (US Open, Wimbledon). Στο Australian Open

έπαιζε καλά, όμως στον αγωνα κόντρα σε ένα παίκτη πρώτης 10άδας (Ζβέρεφ) δεν ξεκίνησε καλά.”

“Αυτό το διάστημα ο Κάρλος είναι σε μια χρονιά μετάβασης. Και χρονιά όπου είναι λογικό να υπάρχει μεγάλη πίεση γιατί πρέπει να διατηρήσεις το υψηλό επίπεδο καθώς πλέον οι αντίπαλοί σου σε γνωρίζουν καλύτερα.”

“Για αυτό λέω ότι είναι ένας ξεχωριστός παίκτης του διαμετρήματος του Ράφα Ναδάλ, του Ρότζερ Φέντερερ ή του Νόβακ Τζόκοβιτς. Αλλά έχει ακόμα πολύ χρόνο μπροστά του. Δεν μπορείς να του ζητάς να κερδίζει τα πάντα. Δεν θυμάμαι τον Ράφα ή τον Τζόκοβιτς να κέρδισαν τα πάντα σε τόσο μικρή ηλικία.”, κατέληξε ο Φερέρ

Ο Αλκαράθ αναχώρησε την Κυριακή από το Ρίο με προορισμό τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα την Καλιφόρνια όπου θα συνεχίσει την αποθεραπεία του στον τραυματισμένο του αστράγαλο προκειμένου να είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Indian Wells, αλλά και για το παιχνίδι επίδειξης στο Λας Βέγκας λίγο πριν από την έναρξη του πρώτου 1000άριού της σεζόν. 

The post Φερέρ: “Ο Αλκαράθ είναι του ίδιου διαμετρήματος με τους Big-3” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα