M25 Bolzano: Τίτλος για Πέτρο Τσιτσιπά στο διπλό

10:28 7/8/2021 - Πηγή: Tennis24

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς, έχοντας ως παρτενέρ τον Ρουμάνο και πολύ καλό του φίλο, Βίκτορ Βλαντ Κόρνεα κατέκτησαν τον τίτλο στο χωμάτινο τουρνουά των 25.000$ ITF που πραγματοποιείται στο Μπολτσάνο της Ιταλίας.

Παρά το γεγονός ότι τόσο ο ημιτελικός, όσο και ο τελικός πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα (Παρασκευή 6/8) και μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, Τσιτσιπάς και Κόρνεα κατάφεραν να κερδίσουν και τις τέσσερις αναμετρήσεις, μέχρι τον τίτλο και μάλιστα χωρίς να παραχωρήσουν ούτε set

Αυτός ήταν

ο 3ος τίτλος καριέρας στο διπλό για τον Πέτρο Τσιτσιπά και ο 2ος μετά από εκείνον πριν από 2 εβδομάδες στο Κότινγκμπρουν (Αυστρία).

Οι Νο1 του ταμπλό, αφού αρχικά κατάφεραν να επικρατήσουν των Ιταλών Εμιλιάνο Ματζόλι και Πικιόνε Αντρέα με 6-3, 6-3 μέσα σε μόλις 69 λεπτά, στη συνέχεια κέρδισαν και τους Νο2 του ταμπλό Μάρκο Μπορτολότι (Ιταλία) και Ντάνιελ Ντούτρα ντα Σίλβα (Βραζιλία) με 6-3, 6-4, σε ένα παιχνίδι που κράτησε 71 λεπτά.

Παρονομαστής σ’ αυτά τα δύο παιχνίδια ήταν το εξαιρετικό service των Τσιτσιπά και Κόρνεα ήταν τα εξαιρετικά ποσοστά από τη θέση του service. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στον ημιτελικό του ελληνορουμανικό δίδυμο παραχώρησε μόλις 3 πόντους στο 1ο service (28/31), ενώ στον τελικό μόλις 4 (25/29).

Στον αγώνα για τη διεκδίκηση του τίτλου, Τσιτσιπάς και Κόρνεα παραχώρησαν συνολικά 9 πόντους στο service τους, είχαν 2/6 break-points (33%), ενώ δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του τελικού, με τους Μπορτολότι και Ντα Σίλβα να μη φτάνουν ούτε σε ένα break-point. 

Οι Νο1 του ταμπλό ξεκίνησαν εντυπωσιακά την αναμέτρηση κατακτώντας τα πρώτα 3 πρώτα games, έχοντας φτάσει ήδη σε break στο 2ο game. Αυτό το break ήταν αρκετό για να κλείσουν το set με 6-3 μέσα σε 32 λεπτά παίρνοντας προβάδισμα. 

Στο 2ο set Μπορτολίτι και Ντα Σίλβα προσπάθησαν να φανούν ανταγωνιστικοί, ωστόσο Τσιτσιπάς και Κόρνεα έφτασαν σε νέο break κάνοντας το 3-2 και λίγο αργότερα με ένα εύκολο hold πήραν δύο games διαφορά (4-2) την οποία και κράτησαν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, κατακτώντας τον τίτλο. 

Θάνος Σταθόπουλος

The post M25 Bolzano: Τίτλος για Πέτρο Τσιτσιπά στο διπλό appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα