Ναδάλ: Κρατάει μόνο τα θετικά του αποκλεισμού του

15:36 6/8/2021 - Πηγή: Tennis24

Ο Ράφαελ Ναδάλ δεν μπόρεσε να διακριθεί στο πρώτο του τουρνουά, μετά την επιστροφή του από τραυματισμό ωστόσο παραδέχθηκε ότι ένιωσε καλύτερα το αριστερό του πόδι, μετά τον αποκλεισμό του στον 3ο γύρο του Citi Open της Ουάσινγκτον.

Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο1 του ταμπλό στην Αμερικανική πρωτεύουσα, ηττήθηκε 6-4, 1-6, 6-4 από τον Λόιντ Χάρις και παρά την απογοήτευσή του από το απρόσμενο αποτέλεσμα, θέλησε να κρατήσει τα θετικά από την αναμέτρηση με τον εμπνευσμένο Νοτιοαφρικανό.

“Το πιο θετικό νέο είναι ότι το πόδι μου ήταν καλύτερα σήμερα απ’ότι χθες,

οπότε αυτό είναι το καλύτερο δυνατό νέο. Έπαιξα απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε πολύ καλή απόδοση. Για μια στιγμή ένιωσα ότι έπαιζα καλύτερα από χθες, όμως στο 3ο σετ έχασα κάποιες ευκαιρίες και η αλήθεια είναι ότι το σερβίς του ήταν εξαιρετικό και στο τελευταίο game έπαιξα πραγματικά άσχημα” είπε στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου από την Ουάσινγκτον ο Ράφα Ναδάλ.

Ο 35χρονος Ισπανός ήταν μέσα στο παιχνίδι, μέχρι την ώρα που σέρβιρε στο 4-5 για να παραμείνει στο ματς και ήταν αυτός που είχε δημιουργήσει τις ευκαιρίες για break στο 3ο σετ. Ο Χάρις, όμως, εκμεταλλεύτηκε τη νευρικότητα του αντιπάλου του στο 10ο game και τελείωσε το ματς με μια τέλεια λόμπα.

“Δεν μπορεί να κάνεις λάθη στα κρίσιμα σημεία και πιστεύω ότι στο τελευταίο game ήμουν περισσότερο νευρικός από το συνηθισμένο. Το σερβίς μου δεν λειτούργησε καλά. Αυτό είναι. Συγχαρητήρια στον Λόιντ. Ήταν μια σπουδαία νίκη γι’αυτόν. Του εύχομαι τα καλύτερα για τη συνέχεια” υπογράμμισε ο Ναδάλ.

Μετά το Roland Garros και τον αποκλεισμό του στα ημιτελικά από τον Τζόκοβιτς, ο Ναδάλ παραδέχθηκε ότι δεν έπιασε ρακέτα για 20 ημέρες λόγω των ενοχλήσεων στο αριστερό πόδι που τον έθεσαν εκτός Wimbledon και Ολυμπιακών Αγώνων. Το θετικό για τον Ναδάλ ενόψει US Open είναι ότι αισθάνεται καλύτερα.

“Κατάφερα να κινηθώ καλύτερα κι αυτό είναι σημαντικό. Ειδικά για μένα που είναι σημαντικό να χαίρομαι το παιχνίδι, να έχω την ενέργεια και να πιστεύω ότι έχω τη δυνατότητα να κάνω ακόμα σπουδαία πράγματα. Πρέπει να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Αυτή είναι η αλήθεια. Είχα δύο δύσκολους μήνες, με πολλά προβλήματα στο πόδι. Δεν είχα τη δυνατότητα να προπονηθώ όπως θα ήθελα αλλά ξέρω ότι έκανα το καλύτερο που μπορούσα και προσπάθησα σκληρά εκεί έξω”

Ο Ναδάλ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αγωνιστει στο National Bank Open του Τορόντο, όπου θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τους δύο προηγούμενους τίτλους του στο Masters τουρνουά του Καναδά.

CITI OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

The post Ναδάλ: Κρατάει μόνο τα θετικά του αποκλεισμού του appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ναδάλ, Κρατάει,nadal, krataei